Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 11:03

Резерви Росії за тиждень втратили 18 мільярдів доларів

Міжнародні резерви Росії за тиждень з 28 листопада по 5 грудня знизилися на 17,9 мільярда доларів до відмітки в 437 мільярдів доларів. Про це повідомив Банк Росії.

За станом на 28 листопада об"єм міжнародних резервів складав 455 мільярдів доларів. Всього з серпня резерви скоротилися майже на 170 мільярдів доларів.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor"s знизило суверенні рейтинги Росії, пояснивши це різким скороченням міжнародних (золотовалютних) резервів країни.

Зниження об"ємів резервів було обумовлене зростанням державних витрат на боротьбу з наслідками глобальної фінансової кризи. Всю осінь 2008 року Центробанк витрачав резерви на підтримку високого курсу рубля. Тільки за вересень-жовтень на ці цілі було витрачено більше 55 мільярдів доларів. Щоб скоротити витрати, Центробанк Росії чотири рази розширював коридор граничних коливань курсу рубля до бівалютної корзини.

Обидва стабілізаційні фонди - Резервний і Фонд національного добробуту - також входять в структуру міжнародних резервів. Тому на об"єм міжнародних резервів впливає зниження вартості нафти.

Російські міжнародні резерви вважаються одними з найбільших в світі. Вони складаються переважно з доларів і євро, а також монетарного золота, резервних позицій в Міжнародному валютному фонді та інших активів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Резерви Росії за тиждень втратили 18 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути