Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 09:26

Республіканець може перемогти на виборах у США і Клінтон, і Обаму

Республіканець може перемогти на виборах у США і Клінтон, і Обаму
Республіканець Джон Маккейн на майбутніх 4 листопада виборах президента США може перемогти будь-якого претендента на Білий дім від Демократичної партії - і сенатора Хілларі Клінтон, і його колегу по верхній палаті Конгресу Барака Обаму. Про це свідчать поширені в неділю результати опитування громадської думки, проведеної дослідницькою Службою Зогбі.

За умови, що у фіналі боротьби за пост глави американської адміністрації зійшлися б Маккейн і Обама, за сенатора з Арізони проголосували 44% американців, за його темношкірого колегу-демократа з Іллінойсу - 39% виборців. Якщо на вирішальний відрізок гонки вийде не Обама, а Клінтон що представляє в сенаті штат Нью-Йорк , вона, згідно з підсумками опитування, теж поступиться 71-річному законодавцеві - за нього готові голосувати 45% електорату, а за колишню "першу леді" Америки – 39%.

Соціологи не виключають, що лідерство Маккейна частково обумовлене триваючою  між Обамою і Клінтон боротьбою за право стати кандидатом Демократичної партії на виборах. З урахуванням підведених 16 березня підсумків голосування на відбірковому етапі виборів серед демократів, за підрахунками агентства AP Обама зараз володіє голосами 1617 делегатів загальнонаціонального партійного з"їзду, де і буде офіційно названий кандидат партії на фінал сутички за Білий дім. У Хілларі Клінтон на даний момент - 1498 делегатських мандатів. Для того, щоб гарантувати висунення своєї кандидатури, претендентові демократів треба отримати підтримку не менше 2025 делегатів з"їзду, який пройде наприкінці серпня у Денвері (штат Колорадо), повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Республіканець може перемогти на виборах у США і Клінтон, і Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути