Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 12:00

Релігійний конфлікт у США: з підприємства звільнено 200 мусульман

Бразильська компанія JBSSA звільнила зі своїх м"ясопереробних заводів в Колорадо і Небрасці близько двохсот працівників-мусульман з Сомалі за залишення робочих місць на час вечірньої молитви, повідомляє 16 жовтня TheWallStreetJournal.

У вересні 2008 року під час священного для мусульман місяця Рамадан близько 400 працівників-мусульман пропустили два робочих дня, влаштувавши мітинг перед Міською радою Гранд Айленда. Вони вимагали від керівництва компанії пересунути перерву в роботі на час вечірньої молитви.

Спочатку керівництво пішло назустріч проханням, але наступного дня відмінило своє рішення, оскільки цього разу перед Міською радою протестували вже рабочі-немусульмани, які вимагали не переносити перерву.

Конфлікт почався 2006 року, коли декілька сотень біженців Сомалі, в основному мусульман, було найнято замість 400 латиноамериканських нелегалів, звільнених у ході урядових перевірок з заводу в Гранд Айленді в Небрасці.

Сомалійці вступили в конфлікт з керівництвом відносно традиційної вечерньої мусульманської молитви, яка доводилася на середину другої зміни.

Мусульмани складали близько чверті з 1200 працівників зміни. На час молитви вони покидали робочі місця і молилися в роздягальнях і туалетах, що призводило до зупинок конвеєра. Частина з них була звільнена.

Попередній раунд переговорів працівників і керівництва безрезультатно завершився в жовтні 2007 року. Частину звільнених працівників подали скарги в Комісію із забезпечення рівних умов найму США. Комісія почала їх розгляд.

Ситуація на заводах JBS характерна для США в цілому. За останніх 15 років число скарг на релігійну дискримінацію, поданих в різні інстанції, подвоїлося, і лише за 2007 рік виросло на 15% до 4515, що є рекордом, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Релігійний конфлікт у США: з підприємства звільнено 200 мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути