середа, 17 березня 2010 16:17

Рейтинг України підвищили до "стабільного"

Рейтинг України підвищили до "стабільного"

Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" змінило прогноз щодо рейтингів України, поліпшивши його з "негативного" на "стабільний".

Про це йдеться у повідомленні "Fitch".

Крім того, агентство "Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України за зобов"язаннями в іноземній і місцевій валюті на рівні "B-" і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B".

Нагадаємо, "Fitch Ratings" 12 листопада 2009 року знизив довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті з рівня "B" до "В, а також рейтинг України з рівня "B" до "B-". Також було підтверджено короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "B". Крім того, 13 листопада "Fitch Ratings" знизив довгостроковий рейтинг України за національною шкалою з рівня "AA(ukr)" до "AA-(ukr), "прогноз щодо рейтингу - "стабільний".

Раніше міжнародне рейтингове агентство "Standard&Poors" підвищило рейтинг України за зобов"язаннями в іноземній валюті до рівня "ВСс "CCC+/З", зазначивши зниження політичних ризиків у країні. Також агентство підвищило рейтинг за зобов"язаннями у національній валюті - "В/В" з "В -/ З". Прогноз рейтингу - "позитивний". Поки що "S&P" є першим рейтинговим агентством, що підвищило рейтинг України з початку економічної кризи у вересні 2008 року.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг України підвищили до "стабільного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути