Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2010 09:13

Рейтинг Медведєва і Путіна вперше зрівнявся

Рейтинг Медведєва і Путіна вперше зрівнявся

Рейтинг схвалення діяльності президента Росії Дмитра Медведєва майже порівнявся з рейтингом прем'єр-міністра Володимира Путіна. Як пишуть 29 жовтня "Ведомости", це сталось вперше з початку спостережень за тандемом.

Дослідження провів "Левада-центр" в період з 22 по 26 жовтня; у опитуванні прийняли участь 1600 осіб. З'ясувалося, що роботу Медведєва схвалюють 76 відсотків, тоді як Путіна - 77 відсотків. Не схвалюють і того і іншого по 22 і 20 відсотків респондентів відповідно. Дослідники відзначають, що різниця між рейтингами - менше статистичної похибки в 3,5 відсотка, таким чином їх можна називати ідентичними.

Глава держави скоротив відставання від голови уряду і в умовних передвиборних рейтингах. 24 відсотки опитаних заявили, що на виборах президента проголосували б за Путіна; умовну кандидатуру Медведєва готовий підтримати 21 відсоток. 51 відсоток респондентів вважає, що Росією повинен правити жорсткий президент з "твердою рукою"; 39 відсотків бажають країні лідера, відкритого для співпраці зі всіма політичними силами.

Як відзначають "Ведомости", досі рейтинги Путіна були значно вищі за рейтинги Медведєва. У 2009 році розрив між президентом і прем'єром в рейтингу схвалення роботи складав 5-6 відсотків на користь останнього. Що стосується умовних передвиборних рейтингів, то тут Путін випереджав Медведєва на 9-11 відсотків.

Як повідомлялося, до 1 серпня фонд "Громадська думка", "Левада-центр" і ВЦВГД зафіксували рекордне зниження рейтингів довіри до Медведєва і Путіна. Тоді було встановлено, що президентові довіряють 52 відсотки респондентів замість колишніх 62 відсотків, а прем'єру - 61 відсоток.

Нинішнє зростання рейтингів Медведєва в "Левада-центрі" пояснюють збільшеною політичною активністю президента. На думку замдиректора центру Олексія Гражданкіна, восени Медведєв давав більше інформаційних приводів, в цілому схвалених населенням. Серед них - відставка мера Москви Юрія Лужкова, а також боротьба з корупцією, яку, за словами соціолога, росіяни більше ототожнюють з президентом, аніж з прем'єром.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Медведєва і Путіна вперше зрівнявся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути