Ексклюзиви
субота, 24 липня 2010 17:55

Рейдери захопили єдину в Україні фабрику презервативів

Рейдери захопили єдину в Україні фабрику презервативів
Співвласник фабрики латексних виробів "Перфект" у Новояворівську на Львівщині Єжи Конік заявив, що на його фірму вчинено рейдерський наїзд. Через кредиторські борги перед Всеукраїнським акціонерним банком Господарський суд Львівської області наклав арешт на все майно підприємства та торгову марку "Перфект".

Конік – поляк, йому належить контрольний пакет акцій. Стверджує, що арешту майна домігся інший співвласник – бізнесмен Сергій Максимов. Максимов є також основним акціонером ВАБанку.

"Є фірма з Дніпропетровська, яка хоче купити фабрику "Перфект", - сказав Конік. - Вона виробляє лікарські препарати. Сергій Максимов та Всеукраїнський акціонерний банк сприяють їй у цьому. Так, ми маємо заборгованість перед цим банком – 1 мільйон 400 тисяч гривень. Я неодноразово скликав збори учасників, щоб вирішити, як залучити альтернативні кошти для повернення кредиту. Але Максімов не був у цьому зацікавлений".

Фабрика латексних виробів "Перфект" працює з 2004 року. Забезпечує 20% українського ринку презервативами. Виготовляє 120 млн. штук щороку. Третя частина іде на експорт – у Словаччину, Угорщину, Польщу. На підприємстві працевлаштовані 90 людей.

"Фабрика поки що працює, – розповів Єжи Конік. - Я ходив по інстанціях, писав листи, проте це як в глуху стіну. Українські суди – це мафія. Буду звертатись до Міжнародного суду. Наші презервативи серед молоді користуються популярністю. Вони ж якісні і недорогі – упаковка коштує всього 8 гривень. Ми планували розширити наше виробництво. Збудувати ще дві фабрики".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рейдери захопили єдину в Україні фабрику презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути