субота, 12 січня 2013 14:19

"Регіонал" просить Соркіна не допустити ліквідацію банківського вишу в Сумах

"Регіонал" просить Соркіна не допустити ліквідацію банківського вишу в Сумах
Українську академію банківської справи у Сумах, в якій навчається 2,5 тис. студентів, хочуть приєднати до якоїсь "київської контори". Фото: uk.wikipedia.org

Народний депутат України Андрій Деркач (Партія регіонів) просить голову Національного банку України (НБУ) Ігоря Соркіна втрутитися в ситуацію зі звільненням ректора Української академії банківської справи НБУ (Суми) Анатолія Єпіфанова і не допустити ліквідації цього вишу.

"Прошу вас терміново втрутитися в ситуацію, що склалася навколо державного вищого навчального закладу "Українська академія банківської справи Національного банку України" (м. Суми). (...) звільнення з посади ректора Анатолія Єпіфанова у зв'язку з закінченням терміну дії контракту, який був майже примусово укладений замість п'яти років на чотири місяці, викликає великий резонанс негативного характеру в суспільстві", - йдеться у депутатському зверненні Деркача на ім'я глави НБУ Соркіна від 11 січня.

За словами депутата, ректор академії Єпіфанов звільнений із цієї посади наказом НБУ.

Водночас, як зазначає Деркач, завдяки авторитету, професіоналізму та ораторським здібностям Єпіфанова академії вдалося досягти значних успіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада домовилась із опозицією перед голосуванням за Соркіна - Литвин

"За 17 років, які Єпіфанов працює на посаді ректора академії, він жодного разу не мав доган та стягнень, а навпаки, був відзначений численними заохоченнями й нагородами, остання з яких - золотий пам'ятний знак "Національний банк України", - підкреслює нардеп.

Він також повідомив, що за наявною інформацією, Українську академію банківської справи у Сумах, в якій навчається 2,5 тис. студентів, повинні приєднати до "київської контори, в якій загальна чисельність - 175 осіб і яка існує для друкування магістерських дипломів".

Зважаючи на ситуацію з академією, Деркач вимагає не допустити ліквідацію юридичної особи державного вищого навчального закладу "Українська академія банківської справи Національного банку України" (м. Суми) та скорочення чисельності студентів, державного замовлення на навчання, педагогічного персоналу та фінансування.

Крім того, він наполягає на тому, щоб протягом 2 тижнів діяльність системи освіти, яка перебуває в підпорядкуванні НБУ, була приведена у відповідність до норм чинного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" просить Соркіна не допустити ліквідацію банківського вишу в Сумах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути