Ексклюзиви
понеділок, 22 травня 2006 20:19

Редактора провінційної російської газети заарештували за образу Путіна

 

В понеділок 22 травня припинило свою роботу івановське інтернет-видання "Курсив". Як розповів редактор інтернет-газети Володимир Рахманьков, в п"ятницю 19 травня до нього в редакцію прийшли працівники обласної прокуратури, які без пред"явлення ухвали суду провели обшук в редакції і вилучили всі системні комп"ютерні блоки, установчу документацію і трудову книжку самого Рахманькова.

Цього ж дня, також без ухвали суду, був проведений обшук в його квартирі, де також був вилучений системний блок від домашнього комп"ютера.

Як повідомили Рахманькову працівники обласної прокуратури, проти нього відкрито кримінальну справа по статті "Образа посадовця при виконання службових обов"язків". Кримінальна справа порушена у зв"язку з публікацією в газеті "Курсив" статті на тему послання президента Володимира Путіна Федеральним Зборам РФ.

Стаття під назвою "Путін як фалічний символ Росії" стосується тієї частини послання, де мовиться про необхідність збільшення в Росії народжуваності. Серед іншого, в ній чказано наступне: "А я то думав, що президент Росії Володимир Путін просто вирішив перетворитися на фалічний символ країни, виступивши з цим напівмаревним посланням народу і федеральним зборам: плодіться і розмножуйтеся, а то межу захищати нікому, а ми вам від нафтодоларів відстебнемо по чверті мільйона за кожну другу дитину, але тільки не зараз, коли я президент, а протягом років десяти".

Сам Володимир Рахманьков називає свою статтю легкою сатирою на чергову спробу влади обдурити свій народ. Проте у представників влади, думка із цього приводу, схоже трохи інша. 19 травня знову-таки без відповідного рішення суду працівники прокуратури примусили провайдера, який обслуговує газету "Курсив" зняти з сайту статтю "Путин як фалічний символ Росії", а 22 травня був закритий інтернет-сайт газети "Курсив". Рішення суду про закриття газети, звичайно, теж не було.

Самі працівники прокуратури порушили як мінімум по одній статті кримінального і адміністративного кодексів: "Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста" і "Перешкоджання розповсюдженню продукції засобів масової інформації".

Цікаво, що з погляду правового вирішення ситуації, для засудження Владимира Рахманькова по статті про образу посадовця може знадобитися присутність на суді потерпілого. Тобто президента Російської Федерації Володимира Путіна. Що, на думку радіостанції "Свобода" навряд чи можливо.

Зараз ви читаєте новину «Редактора провінційної російської газети заарештували за образу Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути