Ексклюзиви
субота, 01 грудня 2007 12:05

РБ ООН не стала приймати резолюцію за підсумками Аннаполісу

Рада Безпеки ООН не стала приймати резолюцію за підсумками близькосхідної міжнародної конференції в Аннаполісі, обмежившись заявою, сказав голова РБ Марті Наталегава.

"Члени Ради Безпеки одностайно вітали проведення конференції і її підсумки, закликавши сторони (Ізраїль і Палестину) виконати підписану угоду", - сказав Наталегава журналістам.

Проект резолюції аналогічного змісту був внесений делегацією США, проте знятий з голосування у зв"язку з негативною позицією представників Ізраїлю і Палестини.

"Ми відкликали проект резолюції, оскільки не вважаємо в даному випадку важливими форму висловлювання думки Ради Безпеки. Важливо, що члени ООН були одностайні в оцінці цієї події, і те, що ООН назвала підсумки Аннаполісу "проривом", - сказав журналістам представник США в ООН Алеандро Вулф.

Заступник генсека ООН з політичних питань Лінн Паско заявив, що підсумки конференції в Аннаполісі "стали самим значущим проривом останніх років".

Наталегава також запевнив пресу в тому, що відкликання резолюції і ухвалення заяви в даному випадку не міняють суті.

Резолюції Ради Безпеки, по статуту ООН, обов"язкові до виконання на відміну від решти всіх документів, що мають рекомендаційний характер.

Вулф допустив, що проект резолюції, можливо, був передчасним в умовах "крихкої і делікатної ситуації".

На багатосторонній зустрічі, що проходила під патронатом Білого дому на цьому тижні, прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт і голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас домовилися відновити після семи років перерви мирні переговори і спробувати до кінця 2008 року вийти на угоду про остаточне врегулювання двостороннього конфлікту, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «РБ ООН не стала приймати резолюцію за підсумками Аннаполісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути