понеділок, 10 серпня 2009 14:12

Разом з Дем"янюком судитимуть ще одного колишнього нациста

Разом з Дем"янюком судитимуть ще одного колишнього нациста
Прокуратура Мюнхена зажадала засудити до довічного ув"язнення колишнього командира гірничоінженерного батальйону вермахту Йозефа Шойнграбера, якого звинувачують в злочинах 65-річної давності.

Вирок 91-річному Шойнграберу повинні оповістити на цьому тижні. Згідно з обвинувальним висновком, в 1944 році за його наказом в італійському Фальцано було убито 14 мирних жителів, зокрема 74-річну жінку, і ще один підліток вижив, отримавши важкі поранення. 11 людей з числа убитих було замкнуто підпорядкованими Шойнграбера в будівлі, яку потім було підірвано.

За словами адвокатів колишнього нациста, Шойнграбер заперечує всі звинувачення і заявляє, що непричетний до того, що сталось. Зокрема, він стверджує, що передав 11 осіб до рук поліції, і не знає, що трапилося з ними після цього.

У вересні 2006 року Шойнграбер вже був заочно засуджений до довічного ув"язнення італійським військовим трибуналом. Такі ж вироки були ухвалені ще декільком обвинуваченим в злочинах часів Другої світової війни, але німецька влада не видала нікого зі своїх громадян Італії.

Суд над Йозефом Шойнграбером в Німеччині продовжується вже 11 місяців. Не дивлячись на те, що він погано чує і пересувається з тростиною, стан здоров"я дозволяє йому брати участь в процесі. Суд над Шойнграбером вважають одним з останніх процесів над нацистськими злочинцями разом зі справою Джона (Івана) Дем"янюка, якого звинувачують в причетності до вбивства 27900 ув"язнених концентраційного табору Собібор, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Разом з Дем"янюком судитимуть ще одного колишнього нациста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути