середа, 13 травня 2009 18:49

Іван Дем"янюк змушував до сексу 16-річну полячку?

Іван Дем"янюк змушував до сексу 16-річну полячку?

У Івана Дем"янюка, якого Німеччина підозрює в колабораціонізмі з нацистами, можливо, є внуки і правнуки в Польщі. Матеріал про це був опублікований 13 травня в польській газеті GazetaWyborcza.

Газета пише, що в роки Другої світової війни охоронець концтабору Треблінка, якого прозвали за жорстокість "Іван Грозний", примусив вступити з ним в статевий зв"язок 16-річну полячку Ядвігу Кухарек. У 1943 році Кухарек народила від нациста сина. І полячка, і її син (його звали Владислав Бучинський) вже померли, проте в Польщі до сьогодні живуть троє дітей і вісім внуків Бучинського. Всю цю історію журналістам розповіла Ірена Палка, колишня подруга Кухарек.

Багато хто вважає, що "Іваном Грозним" і був Дем"янюк - уродженець Української РСР, котрий у 1952 році переїхав в США та змінив ім"я на Джон. Сам Дем"янюк це заперечує.

У 1986 році його видали Ізраїлю; там Дем"янюка визнали винним у вбивствах євреїв у Треблінці. Проте в 1993 році Верховний суд країни визнав, що "Іваном Грозним" була інша людина (такий собі Іван Марченко), і Дем"янюка відпустили.

Польські журналісти стверджують, що аналіз ДНК допоможе остаточно встановити, чи повинен Дем"янюк відповідати за злочини "Івана Грозного".

Зараз 89-річного Дем"янюка підозрюють в тому, що, будучи охоронцем концентраційного табору Собібор в Польщі, він сприяв вбивству приблизно 29 тисяч полонених євреїв. 12 травня після довгих судових розглядів його депортували із США до Німеччини. Лікарі прийшли до висновку, що стан здоров"я дозволяє Дем"янюку перебувати у в"язниці.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Іван Дем"янюк змушував до сексу 16-річну полячку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути