понеділок, 30 березня 2009 13:31

Расистські стереотипи стосовно Обами

Президент США Барак Обама стверджує, що американці в цілому "не згадують про колір шкіри", коли судять його дії. Однак застарілі расові стереотипи та сфабриковані в Інтернеті фальшивки стосовно першого темношкірого президента цвітуть буйним цвітом.

Перші два місяці перебування Обами при владі один з ньюйоркських таблоїдів відзначив карикатурою. На ній президента зображено мавпою. Також Інтернетом ширяться карикатури на президента у вигляді "чарівного мулата" зі збільшеними вухами і носом.

Обама стверджує, що американці адекватно оцінюють його зусилля, направлені на протидію всесвітній кризі. Тим не менш, на нещодавній прес-конференції він додав:" Очевидно, що на інавгурації були підстави пишатися тим, що ми зробили крок уперед у пекучому питанні спадщини стосовно расової дискримінації в цій країні. Однак це відчуття тривало недовго".

Як і раніше, в США достатньо людей, які не можуть погодитися з тим, що країна обрала президентом "худорлявого хлопця з прикольним іменем", який народився на Гаваях у чорношкірого батька родом з Кенії та білої матері з Канзасу.

Газета "Нью-Йорк пост" принесла вибачення у зв"язку з карикатурою, на якій Обаму було зображено як шимпанзе-насильника, застреленого поліцією. Як твердять у газеті, то були глузування з приводу федеральних зусиль з пожвавлення економіки і паралельної новини про вбивство скаженої тварини в Коннектикуті. Числені критики, проте, зауважили, що карикатура підтримала стереотип, що чорношкірі - мавпи.

Мер містечка Лос-Аламітос, штат Каліфорнія, декан Груз надіслав електронною поштою привітання із зображенням скиби кавуна на галявині Білого Дому з підписом: "В цьому році не буде великодніх яєць". Насправді чорношкірих в Америці дуже часто порівнюють з кавунами. Тому декану прийшлося добровільно звільнитися з роботи.

Електронною поштою по Америці широке розповсюдження має зображення Обами в образі "чарівного мулата". Навіть є мультик, де Обама показаний з великими вухами та широким носом. Інтернетівські "расисти" впенені, що президент підробив своє свідоцтво про народження і насправді немає права обіймати найвищий пост. Ось так біла Америка "вітає" першого темношкірого президента, зазначає YahooNews.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Расистські стереотипи стосовно Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути