Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 12:51

Райс: "НАТО покарає Росію"

Райс: "НАТО покарає Росію"
Голови МЗС країн НАТО збираються на засідання по Грузії, щоб покарати Росію, продемонструвавши один одному єдність. Голова Держдепу США заявив, що "Росія грає в дуже небезпечну гру".

Держсекретар США Кондоліза Райс заявила в понеділок, що Росія "грає в дуже небезпечну гру" з США і її союзниками і попередила, що НАТО не дозволить Москві отримати перемогу в Грузії, дестабілізувати ситуацію в Європі і збудувати, таким чином, нову "залізну завісу".

Цю заяву американська держсекретар зробила напередодні екстреного засідання в Брюсселі голів МЗС 26 країн-учасників НАТО по Грузії, додавши також, що "країни альянсу покарають Росію за вторгнення до Грузії"

"Нам доведеться перешкодити російським стратегічним амбіціям, які очевидно направлені на підрив грузинської демократії", - заявила Райс "Ми маємо намір перешкодити здійсненню її (Росії) стратегічної мети", - сказала держсекретар. "Будь-яка спроба відновлення "холодної війни" шляхом обкреслювання "нової лінії" крізь Європу, залякування колишніх республік СРСР і своїх колишніх союзників з метою їх підпорядкування, не пройде. Ми не дозволимо Росії збудувати таку лінію через ці держави (Грузію і Україну), які поки що не є членами НАТО", - додала Райс.

Напередодні постійному представникові РФ при альянсі Дмитрові Рогозіну вперше за час співпраці відмовлено в проведенні прес-конференції на майданчику Альянсу. У зв"язку з чим Рогозін заявив, що РФ не унеможливлює перегляду відносин з НАТО у випадку, якщо в ході наміченого на 19 серпня екстреного засідання голів 26 країн-членів НАТО по Грузії його учасники займуть "невиважену" позицію, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Райс: "НАТО покарає Росію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути