Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2008 18:22

"За Сталіна жити було веселіше"

На відміну від СРСР часів Йосифа Сталіна, в сучасній Росії та Грузії людям почало важче жити, вважає його онук Євгеній Джугашвілі. У інтерв"ю "Інтерфаксу" він сказав: "Народу і в Грузії, і в Росії за Сталіна жити було краще, цікавіше, веселіше". Журналісти звернулися до Джугашвілі з нагоди 55-річчя з дня смерті Сталіна, що відзначають 5 березня. До речі, ніяких додаткових обмежень доступу до могили Йосифа Сталіна 5 березня вводити не планується.

"Сьогодні живуть і радіють тільки ті, хто у владі і має гроші, а простий народ бідує, і не тільки тому, що навколо убогість, а головним чином тому, що у нього відняли віру в завтрашній день, віру в свої сили", - сказав онук вождя.

Він переконаний, що Сталіна шанують не тільки літні люди, але і молодь. "Я упевнений, що товариша Сталіна почитатимуть ще багато поколінь, а феномен цього дуже простий - за товариша Сталіна все було для народу і все робилося заради народу", - сказав Євгеній Джугашвілі.

Коментуючи різні чутки про можливе перепоховання останків Сталіна з Москви на його батьківщину до Грузії в місто Горі, Євгеній Джугашвілі заявив, що він категорично проти цього:"По-перше, те, що перепоховання товариша Сталіна до Грузії означало б пониження його в історичному ранзі, а по-друге, цього не дозволить російський народ".

Він вважає образливим і вислови про те, що у разі перепоховання Сталіна в Горі може відкритися новий туристичний маршрут, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"За Сталіна жити було веселіше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути