вівторок, 23 лютого 2010 15:42

"Володар бурі" обігнав "Аватар" на врученні британських "Оскарів"

"Володар бурі" обігнав "Аватар" на врученні британських "Оскарів"

Фільм "Володар бурі" режисера Кетрін Бігелоу отримав шість нагород Британської академії кіно і телебачення (BAFTA), повідомляє Associated Press. Урочиста церемонія вручення премії BAFTA пройшла в Лондоні ввечері в неділю, 21 лютого.

"Володар бурі" переміг у номінаціях: найкращий оригінальний сценарій, краща операторська робота, кращий монтаж і кращий звук. Кетрін Бігелоу отримала премію BAFTA за кращу режисуру. Крім того, "Володар бурі" став володарем нагороди Британської кіноакадемії у головній номінації - "кращий фільм".

Усього "Володар бурі" був висунутий на здобуття премії BAFTA у восьми номінаціях. На стільки ж нагород претендував "Аватар", знятий колишнім чоловіком Кетрін Бігелоу - Джеймсом Кемероном. "Аватар", у результаті, отримав дві премії BAFTA - за роботу художника-постановника та спецефекти.

Нагороду Британської кіноакадемії за найкращу чоловічу роль отримав Колін Ферт ( "Самотній чоловік"), повідомляє BBC News. У цій номінації також були представлені: Джордж Клуні ( "Мені б у небо"), Джеф Бріджес ( "Божевільні серця"), Джеремі Реннер ( "Володар бурі") та Енді Серкіс ( "Секс і наркотики, і Рок-н-рол ").

Премія BAFTA кращій актрисі була присуджена Кері Малліган ( "Освіта"). На нагороду в цій номінації також претендували: Сірша Ронан ( "Милі кістки"), Габор Сідібі ( "Тужся"), Меріл Стріп ( "Джулі і Джулія") і Одрі Тоту ( "Коко де Шанель").

Кращою актрисою в ролі другого плану визнано Мо"нік за роботу у фільмі "Скарб". Премію BAFTA кращого актора в ролі другого плану отримав Крістоф Вальц, який зіграв у "Безславних покидьках" режисера Квентіна Тарантіно. І Мо"нік, і Вальц раніше отримали за свої роботи "Золоті глобуси" та нагороди Гільдії кіноакторів США.

Премію BAFTA за адаптований сценарій присуджено фільму "Мені б у небо". Нагороду за кращий анімаційний фільм отримав "Вгору".

Кращим британським фільмом визнано "Акваріум". У цій номінації також були представлені: "Освіта", "У петлі", "Місяць 2112" та "Хлопець з Ліверпуля".

"Аватар" і "Володар бурі" вважаються головними претендентами на нагороди Американської кіноакадемії. Імена володарів "Оскара" будуть названі 7 березня 2010 року.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Володар бурі" обігнав "Аватар" на врученні британських "Оскарів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути