Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2008 12:54

"Визнання РФ незалежності Абхазії і Південної Осетії заохотить етнічні чистки в цих регіонах"

Голова тимчасової комісії парламенту Грузії із відновлення територіальної цілісності країни Шота Малашхія заявив 15 січня в ефірі грузинської телекомпанії "Мзе", що визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії означатиме заохочення етнічних чисток у цих регіонах.

Таку заяву Малашхія зробив, коментуючи виступ постпреда Росії при НАТО Дмитра Рогозіна в ефірі російської телекомпанії "Вести", який заявив, що Саакашвілі "фактично ледь не визнав незалежність цих двох автономій" тим, що плебісцит про вступ Грузії в НАТО не проводився на території Абхазії та Південної Осетії.

Малашхія назвав виступ Рогозіна "простою провокаційною заявою". Наголосивши, що світ не допустить заохочення етнічних чисток, Малашхія також відзначив необґрунтованість паралелей між Косовом і зонами конфліктів у Грузії.

Зі свого боку, голова комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Гіві Таргамадзе заявив, що дає гарантії постпредові Росії при НАТО, що референдум відносно вступу Грузії в НАТО буде проведений обов"язково і в Абхазії, і в Південній Осетії.

Дмитро Рогозін, призначений на цю посаду президентом Росії минулого тижня, в ефірі російської телекомпанії заявив, що "Саакашвілі задовольняється малим і проводить (плебісцит щодо вступу Грузії в НАТО) без Абхазії і Південної Осетії, отже, він визнає, що це відрізана скибка". "Отже, він визнає, що Абхазія і Південна Осетія в НАТО не підуть, тож вони вже поза Грузією. Тобто він узяв і сам розчерком пера фактично трохи не визнав незалежність цих двох автономій", – заявив Рогозін.

За його словами, високий рівень голосування на підтримку вступу Грузії в НАТО серед жителів Грузії означає тільки одне – це "фактично ознака якнайглибшого розчарування жителів Грузії у можливостях самостійно вирішити проблему територіальної цілісності", повідомляє "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «"Визнання РФ незалежності Абхазії і Південної Осетії заохотить етнічні чистки в цих регіонах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути