Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 19:44

"Вісімка" недвозначно закликає КНДР згорнути ядерні програми

"Ми закликаємо Північну Корею найсерйознішим чином виконувати узяті на себе зобов"язання за договором про нерозповсюдження і в повній відповідності з сумісною заявою від 19 вересня 2005 року, заявами РБООН 1695 і 1718 згорнути всі програми по розробці ядерної зброї, існуючі ядерні програми і програми по балістичних ракетах", - йдеться в заяві голови неформальної зустрічі міністрів закордонних справ "вісімки" в Потсдамі.

"Далі ми недвозначно закликаємо Північну Корею серйозно прийняти до уваги всі інші сумніви світової спільноти щодо безпеки і прав людини", - мовиться в заяві.

У шестисторонніх переговорах про ядерну проблему на Корейському півострові беруть участь дипломати Росії, США, КНДР, Республіки Корея, Японії і Китаю. Переговори поновилися 18 грудня 2006 року після 13-місячної перерви, викликаної блокуванням рахунків КНДР в банку BDA Макао, яке в Пхеньяні розцінили як прояв ворожого курсу з боку США.

Пхеньян заявляє про готовність виконувати свої зобов"язання за планом початкових дій по денуклеарізації Корейського півострова, але лише після того, як зможе отримати гроші з банку, РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «"Вісімка" недвозначно закликає КНДР згорнути ядерні програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути