Ексклюзиви
неділя, 16 листопада 2008 12:41

"Велика двадцятка" (G20) домовилася як захистити фінансову систему від обвалу

Країни "Великої двадцятки" (G20) за підсумками саміту у Вашингтоні домовилися зробити все необхідне для захисту світової фінансової системи від обвалення. "Ми повинні закласти фундамент для реформування, щоб світова криза, подібна цій, не повторилася", - йдеться в сумісному комюніке, поширеному країнами "двадцятки".

Крім того, в документі йдеться про шість пунктів, які країни G20 погодилися прийняти негайно. Провідні економіки світу зобов"язалися "продовжувати приймати інтенсивні зусилля і будь-які інші дії, необхідні для стабілізації фінансової системи, визнати важливість підтримки валютно-грошової політики, використовувати заходи в області оподаткування для стимулювання попиту на внутрішньому ринку".

Країни G20 також погодилися "забезпечити економікам, що розвиваються, доступ до грошових коштів у нинішніх складних фінансових умовах". "Ми підкреслюємо важливу роль Міжнародного валютного фонду (МВФ) в боротьбі з наслідками світової фінансової кризи", - сказано в комюніке.

Країни " двадцятки" також мають намір "переконатися, що МВФ, Світовий банк (СБ) мають достатньо ресурсів для того, щоб продовжити виконувати свою роль в подоланні кризи" і "підтримати СБ та інші багатобічні банки розвитку у використанні повного їх потенціалу для підтримки країн, що розвиваються".

Саміт "великої двадцятки", що об"єднав провідні розвинені і економіки світу, що розвиваються, проходив у Вашингтоні. Лідери держав, що входять до G20, обговорили сумісні заходи з боротьби зі світовою фінансовою кризою.

Після закінчення саміту країн G20 президент США Джордж Буш заявив, що Сполучені Штати і країни "Великої двадцятки" домовилися скоординувати і модернізувати свої фінансові системи, щоб уникнути погіршення світової економічної кризи. "США могли опинитися в глибшій кризі, ніж за часів Великої депресії, якби не ті заходи, які вже прийняли Сполучені Штати", - відзначив Дж.Буш, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Велика двадцятка" (G20) домовилася як захистити фінансову систему від обвалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути