середа, 03 березня 2010 09:29

"Укрспецекспорт" посилено охороняють від рейдерів Тимошенко

"Укрспецекспорт" посилено охороняють від рейдерів Тимошенко

Охорону державної компанії "Укрспецекспорт" було посилено на прохання РНБО. За словами першого заступника секретаря РНБО Степана Гавриша, таким чином Радбез хоче запобігти рейдерському захопленню компанії з боку уряду, пише "КоммерсантЪ-Украина".

За словами високопоставленого джерела в штабі військ, наказ про посилення охорони був відданий на підставі рішення РНБО. "Вранці до нас надійшло звернення РНБО, в якому керівництво країни - я не кажу про Кабінет міністрів - висловило стурбованість деякими обставинами конфіденційного характеру", - сказав співбесідник.

У свою чергу перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш заявив, що охорона посилена, оскільки в уряді задумали змінити організаційну структуру компанії "Укрспецекспорт".

"До нас надійшла інформація від джерел, що заслуговують на довіру, про підготовку рейдерської операції, спрямованої на захоплення компанії "Укрспецекспорт". Мова йде про зміну організаційної структури підприємства якоюсь групою людей, що вже неодноразово вирішували подібні питання з використанням ресурсів уряду, - сказав Гавриш. - Зважаючи на той факт, що в будівлі компанії зберігається велика кількість дуже важливої військово-конструкторської інформації під грифом "таємно", і з метою зниження ризику ми прийняли рішення тимчасово, до перевірки підприємства спеціальною групою, ввести посилений режим охорони".

Нагадаємо, раніше між урядом і президентом йшла жорстка боротьба за право контролювати торгівлю зброєю. У 2007 році уряд Януковича намагався позбавити "Укрспецекспорт" статусу монополіста на цьому ринку. Тоді Кабінет міністрів надав держпідприємству "Зовнішньоторговельна фірма "Таско-експорт", що працює на базі Міністерства промислової політики, повноваження спецекспортера всіх видів озброєння та військової техніки. Суть цього рішення зводилася до того, щоб всі держпідприємства Мінпромполітики, які торгували через "Укрспецекспорт", почали працювати з новим посередником. Проте багатократні відміни президентом Віктором Ющенком відповідних указів Кабміну сильно ускладнили положення "Таско-експорту" на зовнішньому ринку.

Зараз ви читаєте новину «"Укрспецекспорт" посилено охороняють від рейдерів Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути