пʼятниця, 30 квітня 2010 10:44

"Свобода" обізвала депутатів з УНП і НУНСу "хрунями"

"Свобода" обізвала депутатів з УНП і НУНСу "хрунями"

Сьогодні на сесії Тернопільської облради фракція ВО "Свобода" запропонувала внести в порядок денний питання про висловлення недовіри голові Тернопільської обласної державної адміністрації Ярославу Сухому.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі організації.

Приводом для висловлення недовіри стало голосування теперішнього губернатора за ратифікацію міждержавного договору щодо продовження термінів перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Його звинуватили у зраді національних інтересів.

У Тернопільській облраді є 108 депутатів. Найбільше місць має фракція "Свобода" - 50, далі Єдиний Центр – 20, Партія Регіонів – 14, Блок УНП – 11, НС "Наша Україна" – 8 та Блок Литвина – 5.

"1991-го комуніста Ярослава Сухого як місцевого ідеолога комунізму ганебно викинули разом із владним кріслом на вулицю, а 2010 року "регіонала" Ярослава Сухого може очікувати дежавю", - заявив голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Жодна фракція не підтримала пропозиції про оголошення недовіри.

"Тернопільські "хруні" з УНП та НУНСу традиційно лягли під владу", - йдеться в офіційній заяві "Свободи". – Внаслідок цього рішення не набрало достатньої кількості голосів для внесення в порядок денний".

Для кворуму потрібен був 61 голос. У залі було близько 80 депутатів.

"Свобода" має право висловлюватися так, як хоче. Проте повинна бути політична культура, - сказав у коментарі Gazeta.ua депутат облради із фракції УНП Михайло Ратушняк. – Вони роблять спробу нав"язати свою думку, встановити монополізм. Якщо хтось голосує "не так", то одразу це вказують".

Керівник обласного осередку "Нашої України" Петро Мандзій пояснив Gazeta.ua, що питання про оголошення недовіри не було обговорено на погоджувальній раді перед голосуванням.

"Свобода" не робить ніяких конкретних дій. А кричати разом з ними "Геть" ніхто не хоче. Є програми по туберкульозу, інвестиційні. Але їх чогось не обговорюють. Шукають натомість, як пропіаритися. Набридло це", - наголосив він.

На думку депутата, Ярославу Сухому треба дати час проявити себе на посаді.

"Він же прийшов, перепросив усіх галичан. Сказав, що хоче працювати на громаду. Який би не був: червоний, білий, зелений. То є призначена людина. Дайте йому хоча б один-два місяці. Він же навіть заступників не звільняв. Хоче, щоб була команда професіоналів, незалежно, до якої партії належать".

15 квітня Ярославу Сухому уже намагалися оголошувати недовіру. Під стіни облдержадміністрації прийшло близько 30 людей. Організувала мітинг громадсько-політична організація "Українська справа". Питання тоді теж не увійшло до порядку денного.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" обізвала депутатів з УНП і НУНСу "хрунями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути