Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2010 08:53

"Сутінки. Новолуння" розібрали головні нагороди MTV Awards

"Сутінки. Новолуння" розібрали головні нагороди MTV Awards

Вампірська сага "Сутінки. Новолуння" Кріса Вейтца названа кращим фільмом року на церемонії вручення кінонагород телеканалу MTV, виконавці головних ролей Роберт Паттінсон та Крістін Стюарт отримали нагороди як кращий актор і краща актриса.

Стюарт другий рік поспіль удостоєна цієї нагороди за роль Белли Свон, головної героїні романтичного трилера, що зробила 20-річну американську актрису надзвичайно популярною у молоді.

Кращим актором року став партнер Стюарт по вампірській сазі і, як стверджують таблоїди, її бойфренд - Роберт Паттінсон. Вампір-вегетаріанець, закоханий в просту дівчину, судячи з гарячої реакції публіки на церемонії, знаходиться на вершині слави. Паттінсон гратиме Едварда і в екранізації двох подальших книг "Затемнення" і "Світанок".

Роберт захоплюється спортом і грає на гітарі та синтезаторі у складі групи Bad Girls. На питання про жанр сам актор відповідає, що їхня музика щось "рок-н-ролльне у дусі Led Zeppelin".

Сцена поцілунку Крістен Стюарт і Роберта Паттінсона у вампірській сазі "Сутінки. Новолуння" стала кращим поцілунком року, на думку глядачів телеканалу MTV. Стюарт фігурувала відразу в двох сценах з поцілунками, проте публіка визнала, що поцілунок з Паттінсоном вдався їй краще, ніж з Дакотою Феннінг у фільмі "Утікачки" про дівочу рок-групу 1970-х років.

У номінантах цієї категорії також фігурували Сандра Буллок і Райан Рейнолдс, Тейлор Свіфт і Тейлор Лотнер, а також Зоє Салдана і Сем Уортінгтон у вигляді жителів планети Пандора з фільму "Аватар".

Сандра Буллок, яка вже стала кращою актрисою року за версією Американської Академії кіномистецтв, отримала нагороду глядацької аудиторії MTV "Визнання покоління" (Generation Award) за свої досягнення в кіномистецтві.

Поява на церемонії стала першим виходом актриси до публіки після розриву з чоловіком через його невірність, що отримала розголос. Буллок на шоу MTV вперше публічно прокоментувала розрив з чоловіком і порівняла своє особисте життя з "бомбою, що вибухнула", але відзначила, що "не загинула".

Проривом року глядацька аудиторія MTV назвала роль другого плану, виконану Анною Кендрік у фільмі "Мені б в небо". За цю роботу 24-річна актриса вже була раніше номінована на здобуття таких престижних кінопремій, як "Оскар", "Золотий глобус", Гільдії кіноакторів і BAFTA. У січні вона отримала титул "Висхідної Зірки".

Кендрік, до речі, також знімалася в двох фільмах саги "Сутінки".

Кінонагороди MTV (MTV Movie Awards) вручаються з 1992 року. Шоу "Кінонагороди MTV" багато в чому пародіює церемонію премії "Оскар", зокрема, знімаються спеціальні ролики-пародії на фільми-номінанти. Незмінний атрибут шоу - живі виступи музикантів.

Переможці в різних категоріях визначаються глядацьким голосуванням на сайті MTV і істотно відображають кіносмаки американських підлітків.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Сутінки. Новолуння" розібрали головні нагороди MTV Awards». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути