неділя, 12 липня 2009 10:42

"Шешори" стали "АртПолем"

"Шешори" стали "АртПолем"
На фестивалі "АртПоле", який відбудеться у селі Воробіївка Вінницької області 12-18 липня, очікують близько 20 тисяч гостей.

Про це повідомили організатори фестивалю.

За їхніми словами, у Воробіївці в останні два роки проводився фестиваль "Шешори". Організатори музично-театрального свята вирішили подарувати своєму дітищу нове ім"я - "АртПоле-2009".

"Останнім роками фестиваль почав відходити від того сугубо етнічного стилю, у якому були народжені "Шешори", тому ми вирішили, що настав час підкреслити нове обличчя нашого фестивалю, змінивши вслід за форматом і його назву. Крім того, це є більш коректним по відношенню до тих, справжніх, географічних Шешор, які залишились в Івано-Франківській області", - розповіла директор фестивалю "АртПоле-2009" Ольга Михайлик.

Очікується, що велика кількість відвідувачів приїде на свято лише у два останні дні – 17 і 18 липня, адже саме тоді на великій сцені виступатимуть відомі музиканти з України, Польщі, Швеції, Росії, Білорусі, Румунії, Франції, Великої Британії та США.

П"ять попередніх днів розраховані на "корінних шешорівців". Вони будуть відведені для неквапливого відпочинку і відвідування різноманітних майстер-класів і театральних вистав, зауважила організатори.

Програмка-мапа фестивалю і ткана тасьма, яка дає можливість перебувати в таборі протягом цілого тижня, коштуватиме 100 грн., а ті, хто приїде на "АртПоле" в останні дні, зможуть за 15 грн. придбати одноденний пропуск - різнокольорові паперові браслети.

Цього року на місці проведення фестивалю працюватиме велика кількість інспекторів ДАІ, які регулюватимуть рух у Воробіївці. Також будуть облаштовані спеціальні місця для стоянки транспорту. Під"їжджати просто до фестивального містечка, як торік, водії не зможуть. Їм доведеться залишити свої машини і пройти декілька сотень метрів пішки.

На прес-конференції 10 липня Михайлик повідомила, що частина коштів від проведення фестивалю "АртПоле 2009" будуть направлені на підтримку будинку-інтернату у селі Ситківці Немирівського району Вінницької області та проведення в цьому закладі освітньо-мистецької програми, до якої долучаться цьогорічні учасники фестивалю. Михайлик також зазначила, що 13-14 липня вихованці цього інтернату матимуть можливість відвідати фестивальні майстерні.

Організаторами фестивалю виступили Вінницька обласна молодіжна громадська організація "Наше Поділля", агенція подій "АртПоле", Вінницька облдержадміністрація, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Шешори" стали "АртПолем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути