Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 13:57

"Росія є молодшим північним братом України"

У Вашингтоні бізнес-еліта Сполучених Штатів обговорювала перспективи економічного співробітництва та інвестування в Україну.

Українські політичні бурі останніх років з одного боку насторожують бізнесменів, а з іншого - вони розуміють перспективи цього ринку, що розвивається, передає Голос Америки. Бізнес-форум був організований Міністерством торгівлі США і Вашингтонською міжнародною торговою асоціацією.

Учасники форуму відразу домовилися не торкатися політики і говорити виключно про бізнес. Річард Стеффенс, який працює торговим аташе Сполучених Штатів в Україні, сказав що більше не даватиме політичних прогнозів.

Стеффенс говорить, що до нього звертаються дуже багато американських компаній перед тим, як почати діяльність в Україні: "Я багато часу провів в Нью-Йорку, спілкувався з крупними корпораціями. Багато з них говорять: так, ми були б готові вкласти значні суми грошей до України, але лише після того, як там наступить політична стабільність, верховенство права і зникне корупція - іншими словами - ми будемо готові прийти до України, коли вона стане схожою на Швейцарію".

Стеффенс додав, що Україні ще потрібно багато часу, поки вона стане схожою на Швейцарію. Але це час, безумовно, настане, і тоді вже пізно буде приходити до України, тому що там вже давно працюватимуть конкуренти. Стеффенс виділив багато переваг, які Україна має сьогодні.

По-перше, за оцінками експертів, у України є потенціал бути четвертим або п"ятим по величині ринком збуту в світі, випереджаючи навіть Китай. По-друге, Україна проводитиме Євро 2012 і планує задіяти більше $ 20 млрд на поліпшення інфраструктури. І по-третє, Україна підписала свій перший контракт на пошук нафти на шельфі Чорного моря. Якщо прогнози фахівців виправдаються - то Україна незабаром виглядатиме як деякі інші країни-експортери чорного золота.

Стеффенса підтримав Морган Уїльямс, який очолює бізнес-раду США. Він говорить, що Україна так непогано розвивається завдяки працьовитим людям, а не політикам: "Україна - це, звичайно, місце де потрібно бути. Ринок там розвивається шалено, з"являється багато можливостей. І знову ж таки, економічне зростання, створення нових робочих місць, нових компаній, це не заслуга політиків. Це заслуга українських підприємців і звичайних громадян, які поступово формують сильний середній клас".

Уїльямс не втомлювався говорити, що Росія - є молодшим північним братом України. І приводив аргументи, які вигідно відокремлювали Україну від Росії. В кінці і Уїльямс, і Стеффенс закликали бізнесменів не витрачати час дарма і приїжджати до України, але не всіх, тільки тих, у кого міцні нерви і хто готовий ризикнути, повідомляє Цензор.нет.

Зараз ви читаєте новину «"Росія є молодшим північним братом України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути