четвер, 20 грудня 2007 13:57

"Росія допомагає Ірану створити ядерну зброю"

Єрусалим звинувачує Москву в тому, що та допомагає Тегерану в створенні атомної зброї. Росія, що заявляла раніше, що у неї немає наміру поставляти Ірану ядерне паливо, змінила своє відношення: перші контейнери з урановим стрижнями були відправлені на АЕС в Бушері. Тепер, за даними ізраїльської розвідки, у Ісламської республіки з"явилася альтернативна можливість отримати зброю масового знищення.

Американські спецслужби упустили такий варіант розвитку подій з вигляду. Через охолодження відносин ізраїльтяни можуть проігнорувати наступний етап переговорів з палестинцями в Москві.

Офіційний представник Ради національної безпеки при Білому домі Гордон Джондро вважає, що "ці постачання могли стати ще однією причиною, по якій Іран зупинив свою ядерну програму. Якщо росіяни надають Тегерану ядерне паливо, то у самих іранців немає необхідності займатися збагаченням урану".

Адміністрації Буша розділяють тривогу єврейської держави з приводу іранських планів. Тим часом, 17 грудня Джордж Буш офіційно оголосив, що підтримує рішення Росії про постачання збагаченого урану до Ірану для використання в мирних цілях на АЕС в Бушері, пише в четвер NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «"Росія допомагає Ірану створити ядерну зброю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути