Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 11:04

"Російські військові в Грузії і Молдові виконують не миротворчу, а окупаційну функцію"

"Держави члени-ГУАМ сьогодні мають реальні інтереси в подоланні конфліктів, які виникли всередині їхніх держав. Тому держави-учасники цієї організації готові до співпраці у розв"язанні цих конфліктів".

Про це в інтерв"ю Офіційному сайту Блоку заявив народний депутат від фракції "Наша Україна – Народна Самооборона", член парламентського комітету у закордонних справах Андрій Парубій.

Нагадаємо, що під час Пленарного засідання Третього саміту Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ, Президент України висловився за пошук ефективного формату переговорів щодо розв"язання "заморожених" конфліктів, які існують на території країн-членів ГУАМ.

"Нам треба шукати правильний переговорний формат, який допомагає спілкуватися, а не шантажувати сили, які перебувають у зоні конфлікту. Ми виходимо з того, що зусилля ГУАМ повинні бути спрямовані на те, як саме такий переговорний формат закріпити", - сказав Ющенко.

"На сьогодні всі розуміють, що російські військові підрозділи в зонах конфлікту, які відбуваються в Грузії і Молдові, виконують не миротворчу, а окупаційну функцію. Російські війська не врегульовують конфлікт – вони виступають на боці однієї із сторін. Сьогодні члени ГУАМ справді потребують нових способів вирішення цих конфліктів. Тому заява Президента України Віктора Ющенка щодо створення на основі ГУАМ ефективного формату переговорів з розв"язання "заморожених" конфліктів може дати новий поштовх у діяльність цієї організації", – наголосив Парубій.

Депутат переконаний, що "діяльність України в рамках цієї організації веде до укріплення нашого геополітичного становища. З часом ми повинні використати свій потенціал в ГУАМ для становлення геополітичного лідерства в Східній Європі".

Парубій додав, що "нинішній і попередній саміти ГУАМ показали, що все частіше до їх роботи долучаються делегації інших країн. Це свідчить, що ГУАМ виходить за межі країн-учасниць і виступає досить серйозним елементом зовнішньої політики".

Зараз ви читаєте новину «"Російські військові в Грузії і Молдові виконують не миротворчу, а окупаційну функцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути