четвер, 02 грудня 2010 11:16

"Путінську" Росію у світі вважають "корумпованою бандитською автократією"

"Путінську" Росію у світі вважають "корумпованою бандитською автократією"

Згідно з новою опублікованою інформації дипломатичних каналів США і Європи, Росія - це корумпована, авторитарна і бандитська держава, заснована на лідерстві Володимира Путіна. У ній чиновники, олігархи і організована злочинність співпрацюють для того, щоб влаштувати "віртуальну мафіозну державу". Про це повідомляє британське видання Guardian з посиланням на інформацію ресурсу Wikileaks.

Західні дипломати в Москві в своїх депешах вказують на особливості роботи російської влади та їхні зв'язки з організованою злочинністю.

Так, у звіті посла США в Росії Джона Баєрлі наголошується, що "багато мерів та губернаторів оплачують послуги добре обізнаних людей у Кремлі". Ці люди нібито за гроші надають чиновникам важливу інформацію.

"Нижче Кремля розташовується широкий "шар" високопоставлених чиновників - мерів і губернаторів, які отримують гроші, завдяки системі, заснованій на хабарах. Це щось на зразок їх власної системи оподаткування. На наступному рівні розташовуються спецслужби і міліція, які отримують прибутки від легального і нелегального бізнесу ", - пише "Гардіан" з посиланням на листи американських дипломатів.

У листі Байерлі йдеться, що, на його думку, "російське керівництво зміцнює відносини з ватажками організованих злочинних угруповань, надаючи їм привілеї політичного характеру, щоб уберегти їх від звинувачення в здирстві" ..

Wikileaks також отримав доступ до листів Майкла Девенпорта, який курує питання, пов'язані з Росією в МЗС Великобританії. Він назвав Росію "корумпованою автократією".

За даними Wikileaks, американські дипломати, судячи з усього, вважали, що російським властям було добре відомо, яким чином у Великобританії в 2006 році був убитий Олександр Литвиненко. Зокрема, таке припущення зробив колишній посол США в Москві Вільям Бернс.

Іспанська прокурор Хосе Гонсалес, який займався розслідуваннями, пов'язаними з російськими злочинними угрупованнями, повідомив американським дипломатам, що Росія, на його думку, перетворилася на "мафіозну державу", повідомляють британські ЗМІ.

Як наголошується у секретних документах держдепартаменту США, опублікованих на сайті Wikileaks, іспанський прокурор в бесіді зі співробітниками американського посольства в Мадриді припустив, що в Росії часом "неможливо відрізнити діяльність влади від діяльності організованих злочинних угруповань".

На думку Гонсалеса, деякі російські політичні партії співпрацювали з мафією.

Прокурор вважає, що в Росії "організовані злочинні угруповання виконують усі завдання, які керівництво країни не має права виконати самостійно".

Раніше Gazeta.ua повідомляла про документи, які підтвердили, що Росію хотіла повернути Грузію у свою зону впливу ще до війни в Осетії.

За матеріалами Guardian, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Путінську" Росію у світі вважають "корумпованою бандитською автократією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути