вівторок, 17 березня 2009 13:04

"Путін відправив Росію завойовувати світ"

"Путін відправив Росію завойовувати світ"
Росія інвестує більше 400 млрд євро в будівництво 26 нових АЕС на своїй території

Ще п"ять років тому російський ядерний сектор був роздроблений і слабкий, пише LeFigaro. Після свого обрання на другий термін Володимир Путін вирішив навести тут лад. "Цар нового часу ініціював велику чистку" з метою вивести країну в число світових лідерів ядерної сфери, відзначає кореспондент Мадлен Леруайе. Замість міністерства атомної енергетики було створено федеральне агентство, яке повинне з часом узяти під контроль весь сектор.

Для прискорення цього процесу минулого вівторка Росатом домовився з Siemens про створення спільного підприємства з будівництва АЕС і реакторів на стислій воді. Крім того, був заснований холдинг Атоменергопром: цей "гігант в гігантові" займає четверте місце в світі в сфері мирного атома і претендує на 40% світового ринку збагачення урану, в 2008 році його експорт в порівнянні з 2007 роком виріс на 30%. "Росія прагне вийти на третє місце в світі з підтверджених запасів", - пише кореспондент.

"Відправляючись завойовувати планету, Росатом одночасно повинен виконувати урядовий план: до 2020 року будуть побудовано 26 АЕС, майже стільки ж, скільки за 30 років", - повідомляє видання. Росія хоче максимально збільшити частку атомної енергетики у виробництві електроенергії, підсумовує автор статті.

За матеріалами InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «"Путін відправив Росію завойовувати світ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути