понеділок, 11 лютого 2008 08:14

"Обама буде вбитий, якщо стане президентом США"

"Обама буде вбитий, якщо стане президентом США"
Відома британська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури 2007 року Доріс Лессинг заявила, що один із претендентів на пост глави держави від Демократичної партії США Барак Обама буде убитий, якщо стане президентом Сполучених Штатів.

"Вони його вб"ють", - цитує американська телекомпанія Си-бі-ес попередження Лессинг, з яким вона виступила в суботу під час інтерв"ю шведській газеті Dagens Nyheter.

"Він (Обама), ймовірно, довго не протримається - чорношкірий чоловік на посаді президента", - сказала 88-річна письменниця, на думку якої, для демократів в США було б краще, якби Хіларі Клінтон і Барак Обама об"єднали свої зусилля, і президентом стала Клінтон.

Телекомпанія Си-бі-ес з"єдналася з високопоставленим представником передвиборного штабу Обами у зв"язку з інтерв"ю Лессинг, але не змогла отримати від нього офіційної відповіді на вислів письменниці.

У травні 2007 року на самому початку президентських перегонів Секретна служба США, що відповідає за безпеку президентаі та інших перших осіб держави, оголосила про те, що Обама взятий під охорону її агентів. Офіційний представник служби Ерік Зарен пояснив тоді, що Обаму охороняють за особистою вказівкою міністра внутрішньої безпеки США Майкла Чертоффа, який ухвалив таке рішення після консультацій зі спеціальною комісією Конгресу США.

Секретна служба і міністерство внутрішніх справ дотепер не розкривають причини, за яких Обамі була надана особлива охорона, але навесні минулого року в американських ЗМІ з"являлися повідомлення про те, що до передвиборного штаба претендента надходили погрози. Штаб Обами відтоді відмовляється відповідати на будь-які запитання про його безпеку, переадресовуючи журналістів у Секретну службу і Міністерство внутрішньої безпеки США.

У неділю Барак Обама отримав п"яту за останні два дні перемогу над Хіларі Клінтон, вигравши проміжні президентські вибори, що відбулися в демократів у штаті Мен у формі зборів виборців. В суботу Обама переміг на виборах у демократів в штатах Небраска, Луїзіана і Вашингтон, а також на американських Віргінських островах.

З початку праймеріз Обама переміг уже в 19 американських штатах, Клінтон - в 12 штатах.

За числом підтримуючих їх делегатів майбутнього загальнонаціонального з"їзду демократичної партії, що відбудеться в серпні, Клінтон знаходиться попереду Обами, але її розрив із ним складає лише декілька десятків голосів.

Для того, щоб стати на з"їзді офіційним претендентом на пост президента США, кандидатові-демократу необхідно заручитися підтримкою 2 тисячі 25 делегатів, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «"Обама буде вбитий, якщо стане президентом США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути