середа, 20 жовтня 2010 15:44

"Нафтогаз" позичить у банків 1 млрд грн для закупівлі газу

"Нафтогаз" позичить у банків 1 млрд грн для закупівлі газу

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз Україна" має намір позичити більше 1 млрд гривень коштів у двох банків — державного "Укргазбанку" і "Промінвестбанку" (ПІБ). Щодо проведення відповідних тендерів з одним із учасників йдеться на сайті Міністерства економіки України.

Зокрема, "Нафтогаз" має намір залучити поновлювану кредитну лінію від рекапіталізованого "Укргазбанку" на 500 млн.грн. на 2010-2011 роки, пише "Дзеркало тижня".

Окрім цього, компанія оголосила тендер на залучення у "Промінвестбанку" кредитної лінії на $70 млн. також на 2010—2011 роки.

Подробиці про цілі залучення коштів компанія не вказує.

Як повідомлялося, в середині вересня голова правління Нака Євген Бакулін заявив, що всі залучені "Нафтогазом" кошти будуть спрямовані на закупівлю природного газу.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Генпрокуратура подала позов до господарського суду міста Києва до "Газпрому" і "Нафтогазу" з вимогою визнати незаконним і скасувати договір про перепродаж "Нафтогазу" 11 млрд. кубометрів газу.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" позичить у банків 1 млрд грн для закупівлі газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути