вівторок, 19 червня 2007 10:04

"Міст Ватерлоо" Клода Моне продано за $35 млн. (ФОТО)

 

На лондонському аукціоні Christie"s 18 червня 2007 року полотно Клода Моне "Міст Ватерлоо у похмуру погоду" продано за 35 мільйонів доларів(17,9 мільйона фунтів стерлінгів). Експерти оцінювали картину удвічі дешевше: її естимейт складав від шести до восьми мільйонів фунтів.

"Міст Ватерлоо" колись належав відомому кінорежисерові Олександру Корде. У 1990 році полотно перейшло до японського колекціонера, що купив його на Sotheby"s за 3,4 мільйона. Він і виставив його на Christie"s  через 17 років. Агентство нагадало, що кращий результат для живопису Моне на аукціонах - 19,8 мільйона фунтів стерлінгів.

Загальний підсумок торгів живописом імпресіоністів на Christie"s склав 240 мільйонів доларів, що виявилося вищим за очікування. Проте непроданими залишилися 18 відсотків лотів (їх було всього 72), зокрема "Арка з троянд в Живерні" Моне.

За рік живопис імпресіоністів подорожчав на 39 відсотків, а роботи післявоєнних художників - на 50, відзначає Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «"Міст Ватерлоо" Клода Моне продано за $35 млн. (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути