середа, 14 липня 2010 10:38

"Karya Tour" таки банкрут

"Karya Tour" таки банкрут

Ухвалою господарського суду Києва від 5 липня 2010 року відкрито процедуру ліквідації ТОВ "Карія Тур", яке визнане банкрутом. Відповідне оголошення розміщене в сьогоднішньому номері газети "Голос України", повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Нагадаємо, раніше туроператор "Karya Tour", що здійснює діяльність у сфері туристичного бізнесу був змушений припинити свою роботу у зв"язку з ускладненнями фінансового характеру. 1784 клієнти компанії з України зіткнулися з проблемами на відпочинку в Анталії (Туреччина). На початку липня їх почали виселяти з готелів.

Ще 12 липня в головному офісі "Karya Tour" у Києві спростовували інформацію про банкрутство компанії. За словами керівника відділу реклами Karya Tour Ганни Матвєєвої, проблеми з поселенням виникли через фінансові проблеми партнера компанії в Туреччині - Sunspot Seyhat Ltd Sti.

Агентству "Інтерфакс-Україна" не вдалося отримати коментар в компанії.

Як повідомлялося з посиланням на дані МЗС України, 8 липня в провінції Анталія (Туреччина) українських туристів, що купили путівки компанії "Karya Tour", почали виселяти з готелів у зв'язку з не забезпеченням туроператором оплати за заброньовані для громадян номери.

За станом на 13 липня в Туреччині залишалися 738 українських туристів, які виїхали на відпочинок по путівках туроператора "Karya Tour".

Як повідомив аташе з питань культури і інформації посольства Туреччини в Україні Берат Йілдиз 13 липня, із самого початку після заяви компанії "Karya Tour" про припинення своєї діяльності, в Туреччині на відпочинку знаходилися 3,9 тис. туристів, які придбали турпутівки у цього оператора. У їх числі - 1,724 тис. українців, а також громадяни Словаччини, Польщі та Угорщини.

Міністерство культури і туризму Туреччини спільно з туристичними операторами, зокрема Tez Tour, прийняли заходи, щоб туристи змогли продовжити відпочинок і мали можливість своєчасно повернутися до України.

Вильоти туристів до України розписані до 22 липня, зокрема, 13 липня до України повинні були повернутися близько 110 туристів, 14 липня очікується приліт 350 людей. До 22 липня практично всі українці повернуться додому.

Зараз ви читаєте новину «"Karya Tour" таки банкрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути