понеділок, 12 липня 2010 12:28

Karya Tour стверджує, що не банкрут, але українців виселили

Karya Tour стверджує, що не банкрут, але українців виселили

У головному офісі туроператора Karya Tour в Києві спростовують інформацію про банкрутство компанії, в результаті якої 1.5 тисячі українських туристів зіткнулися з проблемами на відпочинку в Туреччині, пише "КоммерсантЪ-Украина".

За словами керівника відділу реклами Karya Tour Ганни Матвєєвої, проблеми з поселенням виникли через фінансові проблеми партнера компанії в Туреччині – Sunspot Seyhat Ltd Sti.

"Ця компанія працює під нашою вивіскою і є приймаючою стороною в Туреччині. Наша компанія оплачує переліт туристів з України і назад, а Sunspot Seyhat – їх проживання в готелях. Гроші на проживання туристів перераховує Karya Tour, і ми свої зобов"язання виконали", - повідомила Матвєєва.

За її словами, з незрозумілих причин Sunspot Seyhat припинила оплату проживання туристів в готелях, а представники компанії перестали відповідати на телефонні дзвінки.

За інформацією посольства України в Туреччині, 8 липня в місті Анталья українських туристів, які придбали путівки у компанії Karya Tour (ТОВ "Карія Тур Юкрейн"), почали виселяти з готелів, – оператор не сплатив розміщення.

У суботу в дипустанови Туреччині надходили нові скарги від постраждалих українців.

"За нашими даними, зараз в Туреччині 1784 українських туристи цієї компанії, і всі вони вже розселені по інших готелях", - розповів виданню аташе з культури, туризму та інформаційної політики посольства Туреччини в Україні Берат Юлдіз.

За його словами, в Анталії вже створена кризова комісія, яка вирішує питання про подальше перебування українців в Туреччині.

"Зобов"язання з поселення туристів і повернення їх на батьківщину до 12 липня взяла на себе компанія Tez Tour", - уточнили в МЗС.

Про проблеми Karya Tour раніше не було відомо, сказав Берат Юлдіз з посольства Туреччини в Україні.

"Але навіть я зараз, подзвонивши в головний офіс компанії, не зміг одержати чіткого пояснення події", - відзначив він. Хоча галузеве агентство "Турпром" раніше повідомляло, що за підсумками літнього сезону в 2008 році оператор заборговував турецьким готельєрам більш ніж $200 млн. А в січні 2009 року російський туристичний ринок залишила компанія Diva Travel (у рік обслуговувала до 30 тис. туристів), яка вважається частиною Karya Tour. Тоді директор з продажу компанії VKO Travel Геннадій Косарьов говорив, що Diva могла закритися ще восени 2008 року через фінансові проблеми Karya Tour.

Karya Tour – третій по величині український туроператор на турецькому напрямі. Працює з 2003 року, імена власників Karya Tour та її фінпоказники не розголошуються. Минулого року компанія відправила до Туреччини близько 90 тис. осіб, з яких близько 70%, – туристи з України, інші – з Росії, Угорщини, Словаччини та інших країн. Оператор працює також на напрямах до Єгипту, ОАЕ, Індії.

Зараз ви читаєте новину «Karya Tour стверджує, що не банкрут, але українців виселили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути