понеділок, 25 вересня 2006 20:44

7,5 млн іноземних туристів відвідали Україну за півроку

За даними Національної туристичної організації, за 6 місяців 2006 року Україну відвідали 7,5 млн. іноземних туристів, з них 5,5 млн побували в Криму.

Директор центру туристичної інформації Національної туристичної організації Володимир Царук зазначив, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в"їзний туристичний потік виріс на 8% або 590 тис. чоловік.

В той же час директор мережі туристичних агентств "Галопом по Европам" Тарас Демура відзначив зменшення потоків до Криму. Головною причиною цього він назвав антирекламу Криму, яка ведеться в російських ЗМІ та Інтернеті, оскільки більшість відпочиваючих в Криму - росіяни.

На його думку, для боротьби з цим повинна проводитися відповідна державна політика. Демура також назвав назвав причиною зниження туристичного потоку в Криму високі ціни, які обумовлені відсутністю в автономії "нормальних" готелів і відповідно відсутністю цінової конкуренції.

Він додав, що на динаміку туристів, які приїжджають до України, значно впливає політична нестабільність.

Аналізуючи виїзний туризм, директор компанії "Галопом по Европам" відзначив, що "в цілому він би назвав цей туристичний сезон позитивним". Він підкреслив, що з 1997 року середньостатистична динаміка по виїзному туризму з України збільшується щорічно на 40%.

Керівник туроператора "Karya Tour" Оуз Ергюль повідомив, що для його компанії цей сезон був одним з кращих в Україні. За його словами, туристичний сектор в Туреччині зменшився на 7%, але в той же час з України до Туреччини виїхало на 33% більше, ніж в попередньому році. Він додав, що "якщо європейці не їдуть до Туреччини, то зростає попит в Росії і Україні".

За матеріалами: Интерфакс


Зараз ви читаєте новину «7,5 млн іноземних туристів відвідали Україну за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути