вівторок, 13 липня 2010 18:15

В Туреччині залишилось 738 українців, ошуканих турфірмою "Karya tour"

В Туреччині залишилось 738 українців, ошуканих турфірмою "Karya tour"

Станом на сьогодні в готелях Туреччини досі відпочиває 738 туристів з України, які скористались послугами збанкрутілої турфірми "Karya tour".

Тисяча українців, у яких термін відпочинку закінчився, вже повернулись додому. Про це на брифінгу повідомив Берат Йилдиз, аташе з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні.

"Зараз у Туреччині залишилося 738 українців – клієнтів Karya Tour, які продовжують свій відпочинок, за який заплатили. Вони повернуться в Україну до 22 липня, - сказав Берат Йилдиз. - Сьогодні повернеться 110 туристів, завтра – 355, 22 липня прилетить останніх три українця, які скористались послугами компанії. З іншими країнами – Польщею, Угорщиною, Словаччиною таких проблем немає. Наприклад, зі Словаччини було 1045 туристів, але і для них були передбачені страховки.

За словами аташе, всі туристи, незважаючи на проблеми Karya Tour, розміщені в готелях і продовжують свій відпочинок.

"Нам відомо лише про один випадок, коли один із готелів не зреагував на звернення мерії Анталії і повторно взяв із туриста плату за готель. Аргументуючи це тим, що з ним не розрахувалась Karya tour, - розповіла Олена Шаповалова, Президент Асоціації лідерів турбізнесу України.

10 липня була створена робоча група при асоціації. Вона співпрацює зі штабом в Анталії, а також з місцевими асоціаціями. Асоціація лідерів турбізнесу України створила гарячу лінію, для того, щоб надати агентам, які реалізовували путівки агентство, юридичну допомогу та повернути гроші.

"Ми зараз збираємо інформацію від агентств з прізвищами тих, хто придбав, але ще не встиг поїхати на відпочинок по путівці", - додала Олена Шаповалова.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Туреччині залишилось 738 українців, ошуканих турфірмою "Karya tour"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути