вівторок, 15 січня 2008 14:57

"Ходорковський може отримати ще 22,5 роки колонії"

Екс-глава "Юкоса" Михайло Ходорковський, який вже відбуває восьмирічній термін ув"язнення у першій кримінальній справі, може отримати ще 22,5 роки колонії у другій кримінальній справі проти нього, заявив журналістам адвокат Ходорковського Юрій Шмідт.

Він нагадав, що Ходорковський і глава МФО "Менатеп" Платон Лебедєв звинувачуються по трьох статтях УК РФ, дві з яких передбачають покарання до 15 років ув"язнення, а ще одна - до 10.

"Російське законодавство передбачає часткове складання покарання, тому, якщо їх визнають винними по всіх статтях, то загальне покарання може скласти 15 плюс 7,5 років. Це термін, який може бути їм призначений", - сказав адвокат.

Шмідт уточнив, що екс-главі Юкоса і главі МФО "Менатеп" ставиться стаття 160 (привласнення або розтрата), 174 (легалізація (відмивання) грошових коштів або іншого майна) і 174.1 (легалізація грошових коштів або майна, придбаних особою в результаті здійснення ним злочину) УК РФ.

"Ці статті не убачають розгляд кримінальної справи судом присяжних. Після завершення ознайомлення з матеріалами кримінальної справи ми не заявляли клопотання про розгляд справи трьома професійними суддями, тому, швидше за все, справу поведе суддя одноосібно", - сказав захисник.

В той же час він відзначив, що адвокатам Ходорковського і Лебедєва не відомо, коли і де відбудеться судовий процес у другій кримінальній справі відносно їхніх підзахисних.

За його словами, за російським законодавством кримінальна справа розглядається по місцю скоєння злочину, тому судовий процес повинен проходити в одному з районних судів Москви.

Що стосується терміну передачі справи до суду, то, на думку Шмідта, вона повинна бути передана в кінці січня.

"Але які у них плани, ми дізнаємося протягом найближчих двох тижнів. Я не здивуюся будь-яким поворотам в справі і готовий до будь-яких варіантів", - сказав адвокат, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Ходорковський може отримати ще 22,5 роки колонії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути