четвер, 13 грудня 2007 17:42

"Газпром" шукатиме в Північному морі газ

Дочірнє підприємство російської газової монополії "Газпром" Gazprom Germania придбала 25 відсотків участі в одному із ліцензійних блоків в британській частині Північного моря.

Таким чином, "Газпром" вже став учасником чотирьох ліцензійних блоків в Північному морі, причому оператором всіх чотирьох є німецька Wintershall. Ні на одній з ділянок газу поки виявлено не було.

Перші інвестиції в проекти в Північному морі "Газпром" зробив в 2006 році. Російська газова монополія за допомогою участі в європейських проектах прагне з одного боку, диверсифікувати свою базу активів, а з іншого, пробитися на європейський ринок розподілу газу. Особливий інтерес в цьому відношенні у "Газпрому" викликає Великобританія, де ціни на газ для споживачів є найвищими в Європі.

Літом 2007 року Wingas, спільному підприємству "Газпрому" і німецького концерну Wintershall, не дозволили побудувати підземне сховище газу на території Великобританії. У самій Wingas це пояснили бюрократичною тяганиною, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" шукатиме в Північному морі газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути