вівторок, 29 травня 2007 14:10

"Динамо" вимагає покарання для співробітників "Беркута"

Міліція проводить перевірку правомірності застосування міліціонерами гумових палиць під час інциденту в ході фінальної гри "Динамо" і "Шахтаря" за Кубок України по футболу, яка проходила в неділю.

Про це повыдомив начальник департаменту зв"язків з громадськістю МВС України Костянтин Стогній.

Стогній відзначив, що також буде дана оцінка діям самих уболівальників.

В неділю в ході фінальної гри, після того, як "Динамо" забило перший гол, уболівальники "Динамо" в 11-му секторі стали запалювати факели і димові шашки.

При спробі співробітників "Беркут" зупинити вказані протиправні дії, уболівальники стали чинити опір співробітникам міліції і кидати в них стільчики. За вказане порушення затримано 22 людини.

Неповнолітні були відпущені, відносно інших були складені протоколи про адміністративні правопорушення за статею 185 Адміністративного кодексу України (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена суспільного формування по охороні громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

В той же час віце-президент ФК "Динамо" Вадим Костюченко вважає, що "Беркут" перевищив свої повноваження, що привело до масових безладів на трибунах.

"За адміністративне правопорушення, яке зробили 3-5 чоловік, не повинні були бути побиті 100-300 чоловік. Хаос, який творився на трибунах, не робить честі "Беркутові".... Дії уболівальників, які запалили фаера, обмежуються адміністративним штрафом. Я вважаю, що співробітники "Беркута", б"ючи уболівальників, серед яких були підлітки і беззахисні дівчата, перевищили свої повноваження, що привело до масових безладів на трибунах. Я це бачив своїми очима знаходячись безпосередньо біля Фан-трибун у момент конфлікту. І для себе я так і не дізнався у представників МВС, хто дав команду на таке масове введення "Беркута" на трибуни уболівальників", - цитує слова Костюченко прес-служба клубу.

Віце-президент відзначив, що клуб не знімає з себе відповідальності за поведінку своїх уболівальників, будуть уважно вивчені фото- і відеоматеріали, які знімалися професійною службою "ДИНАМО-ТБ", спортивними телеканалами і матеріали, які передають уболівальники у Фан-клуб, і на їх підставі клуб "добиватиметься максимально відкритого розслідування інциденту і максимально строгого покарання працівників "Беркута", які перевищили свої повноваження і від цього постраждали невинні люди", повідомляє Інтерфакс-Україна.



Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вимагає покарання для співробітників "Беркута" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути