Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 15:43

"Демократичні цінності в Білорусі не менші, ніж в будь-якій європейській країні"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в інтерв"ю Австрійському агентству преси (АПА), що "нам абсолютно не прийнятно, коли ЄС починає танцювати під дудку США". Білоруський лідер вважає, що при розгляді серйозних питань європейські політики "пристроюються в кільватер американської політики".

"Що стосується відносин Білорусі з Європейським союзом, то, відверто кажучи, хотілося б, щоб вони були кращі. Нам абсолютно не прийнятно, коли ЄС починає танцювати під дудку США. Нам не подобається, коли європейські політики позиціонують себе як незалежні, а коли доходить до серйозних питань - пристроюються в кільватер американської політики", - сказав глава держави.

Президент Білорусі також попередив, що "найближчим часом при такому масованому тиску Заходу на Білорусь, наші відносини з Росією будуть ще тісніші".

У політиці Росії з Євросоюзом і США, на думку білоруського лідера, "Російська Федерація використовує свої важелі, щоб позиціонувати себе як велика ядерна держава". "Росія як мінімум хоче, щоб з нею розмовляли відповідною мовою, і використовує для цього наявні важелі", - вважає Олександр Лукашенко.

Крім того, глава держави заявив, що ситуація з демократичними цінностями в Білорусі не відрізняється від європейських країн. "Демократія в Білорусі така ж, як і в Австрії, майже один до одного. Демократичні цінності в Білорусі не менш високого рівня, ніж в будь-якій іншій європейській країні. Так чого ж ще не вистачає в демократичному портреті Білорусі? Що ще треба Європі від Білорусі?", - передає слова президента Білорусі "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «"Демократичні цінності в Білорусі не менші, ніж в будь-якій європейській країні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути