Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 13:00

"Беркутівці" подумали, що Найєм вкрав у жінки прикраси, гроші та мобільний телефон

"Беркутівці" подумали, що Найєм вкрав у жінки прикраси, гроші та мобільний телефон

Міліція категорично спростовує інформацію ЗМІ та самого журналіста Мустафи Найєма про те, що співробітники "Беркута" вимагали пред'явити його документи за "східний тип зовнішності", а пояснює такі дії необхідністю перевірки осіб, які могли бути причетні до пограбування жінки.

Як повідомляє центр громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві, у понеділок наряди міліції отримали повідомлення про те, що на столичному проспекті Свободи двоє невідомих вкрали у жінки ювелірні вироби, гроші та мобільний телефон.

У ході відпрацювання такої інформації співробітники "Беркут" вирішили перевірити посвідчення особи у двох людей, що перебували в автомобілі на вул. Електриків, 26.

У повідомленні міліції підкреслюється, що з машини вийшов чоловік і попрямував до правоохоронців. Міліціонери попросили його пред'явити документи.

"У свою чергу громадянин зажадав пояснення з приводу підстав для встановлення його особи, а також зазначив, що він є відомою людиною, ведучим однієї з телепрограм", - інформує ЦГЗ.

Чоловік відмовлявся пред'являти свої документи, але погодився пройти в Подільське райуправління міліції, стверджується в повідомленні.

"В цей же час в Подільське райуправління прибув народний депутат Верховної Ради Олесь Доній і звернувся до чергового інспектора з проханням встановити місцезнаходження журналіста Мустафи Найєма, затриманого співробітниками міліції на Рибальському півострові", - повідомляє ЦГЗ.

У цей момент до приміщення увійшли співробітники наряду і Найєм. Він залишив свій мобільний телефон на сходинках біля входу, підкресливши, що забере його тільки після вибачень міліціонерів за "нетактовну поведінку".

Начальник київської міліції Олексій Крикун в телефонній розмові з журналістом вибачився за ситуацію, а також свої вибачення принесли два "беркутівця". Третій же відмовився, пославшись на те, що діяв у відповідності з інструкцією.

Потім Найєм й Доній залишили приміщення райуправління.

У ЦГЗ підкреслюють, що співробітники міліції під час відпрацювання території, де скоєно злочини, перевіряють "всіх підозрілих осіб без виключення". При цьому до уваги не береться колір шкіри людини.

"Таким чином, звинувачувати міліцію в расизмі як мінімум некоректно", - підсумували в київському главку.

У свою чергу, Найєм у статті, опублікованій на сайті "Української правди", стверджує, що пред'являв співробітникам "Беркута" своє посвідчення журналіста на місці інциденту, і один з правоохоронців сказав: "Ось тут особа кавказької національності і не хоче показувати документи".

Крім того, Найєм вимагає звільнення працівника, який не побажав вибачитися, і розцінює його поведінку як прояв ксенофобії.

Як повідомлялося, в понеділок увечері журналіста затримали співробітники підрозділу "Беркут" під будівлею редакції "5 каналу". Його доставили у райвідділ, склали протокол і відпустили.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" подумали, що Найєм вкрав у жінки прикраси, гроші та мобільний телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути