понеділок, 21 грудня 2009 13:01

"Аватар" б"є рекорди в американському прокаті

"Аватар" б"є рекорди в американському прокаті

Новий фільм режисера-володаря найбільшої кількості "Оскара" Джеймса Кемерона "Аватар", що вийшов в прокат 17 грудня, став найбільш касовою стрічкою в американському прокаті за підсумками минулих вихідних - за 18-20 грудня він зібрав 73 млн доларів.

Це один з кращих показників для грудневих прем"єр, проте він поступається фільму "Я - легенда" з Уіллом Смітом, який два роки тому в перші вихідні заробив рекордні 77,2 мільйона доларів.

За даними видання, в світовому прокаті "Аватар" за вихідні зібрав від 220 до 230 мільйонів доларів.

Бюджет картини перевищив 200 мільйонів доларів. Як відзначає кінокомпанія Twentieth Century Fox Television, зароблена сума перевищує її прогнози, які були скромнішими, зокрема, через сильні снігопади на значній частині США.

Дія картини відбувається в інопланетному світі. Головний герой картини - колишній морський піхотинець Джейк Салі (Сем Уортінгтон), прикований до інвалідного крісла, несподівано для себе виявляється втягнутий в конфлікт цивілізацій.

Він відправляється в подорож довжиною в декілька світлових років: його кінцева мета - аванпост землян на Пандорі (супутнику з середовищем, схожим на земну), де видобувається рідкісний мінерал, який повинен вирішити проблему енергетичної кризи на Землі.

Оскільки атмосфера Пандори токсична, була розроблена програма "Аватар", що підключає свідомість "людей-операторів" до біологічного тіла з дистанційним управлінням, здатного виживати в згубній атмосфері. Ці тіла, або аватари, являють собою створені за допомогою генної інженерії гібриди, отримані шляхом комбінування людської ДНК і ДНК корінних жителів Пандори.

Переродившись у вигляді аватара, Джейк знову дістає можливість ходити, і йому наказують упровадитися до місцевих жителів, які стали основною перешкодою для видобутку цінної руди. Але прекрасна аборигенка Нейтірі рятує Джейку життя, і це все міняє. Джейка приймають в її клан, і він вчиться бути одним з них, що передбачає проходження численних випробувань і участь в ризикованих операціях.

Лідер попереднього тижня американського прокату, анімаційний фільм студії Disney "Принцеса і жаба" змістився на друге місце в рейтингу, заробивши за уікенд 12,2 мільйона доларів, а в цілому 44,8 мільйона доларів. Третьою стала спортивна драма "Невидима сторона", що заробила 10 мільйонів доларів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Аватар" б"є рекорди в американському прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути