Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 12:51

"Аль-Каїда" погрожує 23 березня убити австрійських заручників

Бойовики "Організації "Аль-Каїда" у країнах ісламського Магріба", що захопили двох австрійських туристів, загрожують убити заручників, якщо їх вимоги не будуть виконані до опівночі 23 березня.

Терористи розповсюдили заяву, в якій йдеться про продовження терміну дії ультиматуму  до влади Австрії.

При цьому викрадачі попередили, що "Австрія, Туніс і Алжир несуть відповідальність за життя заручників до закінчення нового терміну – дванадцятої ночі  23 березня, якщо вимоги не будуть виконані".

Австрійські туристи, 44-річна Андреа Клойбер і 51-річний Вольфганг Ебнер, були захоплені 22 лютого одним з угрупувань "Організації "Аль-Каїда" в країнах ісламського Магріба" під час подорожі по пустелі Сахара в районі алжиро-туніського кордону.

Повідомлення про їх викрадання вперше було озвучене телеканалом "Аль-Джазіра" 10 березня, після чого Австрія почала докладати активних дипломатичних зусиль з метою визначення місцезнаходження і звільнення своїх громадян.

За офіційно непідтвердженими даним терористи і заручники знаходяться в даний час у північних районах Малі, в труднодоступній гористій місцевості у пустелі Сахара. У обмін на життя заручників бойовики добиваються звільнення десяти спільників з в"язниць Тунісу і Алжиру і виплати 5 млн. євро викупу, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" погрожує 23 березня убити австрійських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути