понеділок, 24 грудня 2007 10:40

"Я думаю, що США йде до фашизму, і це є тенденцією останніх 100 років"

США в своєму політичному розвитку просуваються у бік м"якої форми фашизму, при якій порушуються цивільні права громадян і всім заправляє військово-промисловий комплекс, заявив в ефірі телекомпанії Эн-бі-сі кандидат в президенти США від республіканської партії, колишній американський конгресмен Рон Пол.

"Я думаю, що ця країна (США) йде до фашизму, і це є тенденцією останніх 100 років", - заявив Пол.

"У нас стало ще більше корпоратизма (коли всім заправляє військово-промисловий комплекс) і більше порушень наших цивільних свобод. Ми дедалі більше позбавляємося права на приватне життя, вводяться національні посвідчення особи... У цьому всьому є фашистський відтінок, і країна рухається у цьому напрямі", - сказав колишній конгресмен, який також відзначив, що США вже "підходять до цього дуже близько".

"Ми йдемо до фашизму не гітлерівського типу, а до м"якшому - (що виражається у) втраті цивільних свобод, коли всім заправляють корпорації і... уряд лежить в одному ліжку з великим бізнесом", - повідомив кандидат в президенти США.

"Ви маєте військово-промисловий комплекс, медичний-промисловий комплекс, маєте фінансову індустрію і комунікаційну індустрію. Вони йдуть до Вашингтона і витрачають сотні мільйонів доларів, і саме у цьому полягає контроль. Я називаю це м"якою формою фашизму, яка є дуже небезпечною", - повідомив Пол, який, за даними телекомпанії Эн-бі-сі, протягом 18 років був членом палати представників конгресу США.

З жовтня по грудень Пол зібрав пожертвування на свою виборчу кампанію у розмірі 19 мільйонів доларів, обійшовши по цьому показнику всіх інших республіканських кандидатів нинішньої президентської гонки, повідомила Эн-бі-сі.

Водночас, за даними останніх опитувань  громадської думки, Пол далеко відстає від лідерів президентської гонки серед республіканців і показник його підтримки становить менше 10%. РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Я думаю, що США йде до фашизму, і це є тенденцією останніх 100 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути