Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2009 09:46

"Макдональдс" планує відкрити свій ресторан у Луврі

"Макдональдс" планує відкрити свій ресторан у Луврі

"Макдональдс" планує відкрити ресторан швидкого харчування в Луврі, пише The Telegraph. Фаст-фуд біля найбільш відвідуваного музею Франції почне працювати у листопаді.

Відкриттям 1142-го кафе американська мережа планує відзначити своє тридцятиріччя у Франції. Намір "Макдональдса" викликало хвилю обурення серед співробітників музею та громадськості. Фахівець у галузі історії мистецтв, що працює в Луврі, назвав те, що відбувається "апофеозом виснажливого споживання". Глава The Art Tribune Дідьє Рікнер (Didier Rykner) назвав ідею такою, що "шокує". Він зазначив, що не проти прийому їжі поблизу музею, проте "Макдональдс" навряд чи можна назвати "верхом гастрономії".

Представники "Макдональдса" підтвердили, що відкриття ресторану призначили на наступний місяць. Заклад розташується в підземній галереї Carrousel du Louvre, яка знаходиться під знаменитою пірамідою Лувру. Відповідно до правил, вся комерційна діяльність у цьому місці має регулюватися і обмежуватися. Однак представники Лувру заявили, що американська компанія вписується в образ музею.

Варто зазначити, що Франція є найбільшим ринком "Макдональдса" після США. Поки традиційні ресторани "брасерії" і бістро знаходяться в занепаді, мережа фаст-фудів відкрила 30 нових точок за останній рік. За цей період французький "Макдональдс" обслужив 450 мільйонів відвідувачів, що на 11 відсотків більше, ніж у минулому році.

За матеріалом:  The Telegraph

Зараз ви читаєте новину «"Макдональдс" планує відкрити свій ресторан у Луврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути