Ексклюзиви
середа, 12 липня 2006 19:50

Путін звинуватив США в смерті російських дипломатів

Президент Росії Володимир Путін поклав частину провини за вбивство терористами російських дипломатів в Іраку на багатонаціональні сили, які "покликані забезпечити порядок і безпеку громадян". Про це президент заявив в інтерв"ю американському телеканалу NBC, опублікованому на офіційному сайті президента Росії.

На пряме запитання журналіста NBC: "Ви вините США?" Путін відповів: "Якщо Сполучені Штати та їх союзники взяли на себе відповідальність за Ірак, коли ухвалили рішення ввести туди збройні сили, то, звичайно, вони несуть відповідальність і за безпеку громадян, тим більше за безпеку дипломатичного корпусу".

Також президент підкреслив, що провина лежить і на офіційній владі Іраку, оскільки Росія, визнавши уряд цієї країни, визнає і його відповідальність за забезпечення безпеки громадян, які знаходяться на іракській території.

Нагадаємо, що 28 червня, після того, як стало відомо про вбивство чотирьох російських дипломатів в Іраку, Госдума РФ прийняла офіційну заяву, в якій всю відповідальність за ситуацію в країні, включаючи забезпечення безпеки іракських громадян та іноземних фахівців, поклала на держави, що "окуповували" країну.

Двома днями раніше МЗС РФ випустив свою заяву, в якій також наголошувалося, що саме коаліційні війська несуть відповідальність за забезпечення безпеки в Іраку, зокрема, за безпеку іноземних дипломатичних місій.

Нагадаємо, що чотирьох російських дипломатів Федора Зайцева, Ріната Агліуліна, Анатолія Смирнова та Олега Федосєєва захопили в Іраку 3 червня. Під час викрадення бойовики застрелили охоронця російського посольства Віталія Тітова. 25 червня злочинці розповсюдили відеозапис вбивства росіян, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін звинуватив США в смерті російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути