пʼятниця, 19 червня 2009 15:10

Путін зробив другий крок на шляху до подолання кризи

Путін зробив другий крок на шляху до подолання кризи
Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін підписав програму антикризових заходів уряду Росії. Раніше про готовність антикризового плану заявив віце-прем"єр Ігор Шувалов, який пообіцяв 11 червня, що через тиждень документ буде вивішений на сайті уряду.

Це друга програма дій уряду в умовах рецесії за останні три місяці. Попередній антикризовий план був опублікований урядом 6 квітня 2009 року. Ця програма була розрахована на заходи, масштаб яких повинен був скласти 3 трильйони рублів. Кошти бюджету повинно були скласти більше половини загального фінансування - 1,6 трильйона рублів.

Зокрема, план передбачав зниження податкового навантаження на російські підприємства. Податок на прибуток був знижений до 20 відсотків. Підприємства, що інвестують в нове устаткування, отримали додаткові пільги з амортизації. Держава також субсидує 2/3 ставки рефінансування за споживчими кредитами на купівлю автомобілів. Підприємствам ВПК було виділено близько 15 мільярдів рублів держпідтримки.

Програма передбачала, окрім іншого, проведення інституційних реформ в сфері охорони здоров"я та освіти, посилення ролі внутрішнього попиту в загальному економічному розвитку країни і пом"якшення регіональної поляризації за рахунок прискорення розвитку депресивних і слаборозвинених регіонів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив другий крок на шляху до подолання кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути