Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2024 06:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зігнав на окуповані території десятки тисяч силовиків

Путін зігнав на окуповані території десятки тисяч силовиків
Росія зігнала на окуповані території понад 14 тис. міліціонерів. Фото: росЗМІ

Щоб посилити контроль над цивільними особами та критичною інфраструктурою на тимчасово захоплених територіях, Росія посилює присутність правоохоронців в окупованій Україні.

Там найняли вже 14 тис. міліціонерів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Голова Міністерства внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев на колегії 2 квітня заявив, що МВС створює територіальні підрозділи на території окупованої України, а на посади в окупаційній міліції прийшли майже 14 тис. міліціонерів, більшість із яких раніше служили в місцевих правоохоронних органах", - сказано в повідомленні.

МВС перекинуло з Росії в окуповану Україну понад 800 співробітників. 1,5 тис. нових співробітників прийшли на службу в окуповану Україну. Російське МВС створило окремі підрозділи для охорони порядку, протидії екстремізму та охорони інфраструктури на території окупованої України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воронеж, Белгород негде продукты брать, ничего не работает" - перехоплена розмова росіян

МВС РФ приділило підвищену увагу охороні критично важливих залізничних транзитних об'єктів і збільшило мобільні групи патрульної поліції в окупованій Україні до 700 осіб, які перевіряють близько 2,5 тис. об'єктів на день.

Росія також розгорнула щонайменше 35 тис. співробітників Росгвардії в окупованій Україні, багато із них також виконують правоохоронні завдання.

"ISW уже зазначав, що приплив російських правоохоронних органів в окуповану Україну, ймовірно, також частково спрямований на штучну зміну демографії окупованої України через приїзд більшої кількості російських громадян на окуповані території", - звітують аналітики.

На тимчасово окупованих Росією українських територіях загарбники вирішили запровадити "законодавчу" заборону на всі українські книги.

У Москві розробили законопроєкт, який регулює потрапляння до фонду бібліотек "книг інфоагентів", повідомив Центр національного спротиву.

Зараз ви читаєте новину «Путін зігнав на окуповані території десятки тисяч силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути