Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2007 08:14

Путін запропонував Бушу привернути до обговорення ПРО Європу

На зустрічі президентів США і Росії в маєтку Джорджа Буша в Кеннебанкпорті, штат Мен, Володимир Путін запропонував розширити число учасників консультацій по протиракетній обороні в Європі.

Російський лідер запропонував збільшити число залучених в консультації сторін "за рахунок європейських держав, і робити це треба на майданчику Ради РОСІЯ-НАТО". Путін також нагадав Бушу про "досягнуту кілька років тому" домовленість про створення в Москві і одному з міст Європи центру обміну інформацією про запуски ракет.

"Аналогічний центр може бути створений в одній з європейських столиць, зокрема, в Брюсселі, і це була б замкнута система, яка працює в режимі реального часу", - сказав Путін. При цьому він запропонував використовувати спільно з США не тільки РЛС в Габаллі, але і аналогічну станцію по попередженню ракетних пусків, що будується на півдні Росії. "В цьому випадку немає ніякої необхідності розміщувати нові об"єкти в Європі - радари в Чехії і ударне угрупування в Польщі", - висловив упевненість Путін.

Буш привітав пропозиції російського колеги по "створенню регіональної концепції протиракетної оборони", проте при цьому заявив, що від планів розміщення власних сил ПРО в Східній Європі США відмовлятися не мають наміру.

Президенти двох країн також обговорили іранську ядерну проблему. "Ми близькі до того, щоб спільно послати Ірану рішуче послання", - заявляє Буш. На сумісній прес-конференції лідерів двох держав Буш сказав про Путіну: "Деколи він говорить те, що я не хотів би чути. Але я знаю, що він завжди говорить мені правду", повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував Бушу привернути до обговорення ПРО Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути