субота, 25 вересня 2021 17:36

Путін залишив численні армійські батальйони біля кордонів України

Путін залишив численні армійські батальйони біля кордонів України
Російські військові навчання "Захід-2021" завершилися, проте армійці РФ до місць постійної дислокації не повертаються. Фото: Reuters

Москва після навчань "Захід-2021" залишила у наближених до кордону України районах численні армійські батальйони.

Українське командування не фіксує масового повернення військових РФ до місць постійної дислокації. Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Незважаючи на те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, що пройшло урочисте закриття навчань, на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на підсилення. А їх було аж 19 на сьогодні, які з'явилися додатково, насамперед під час проведення цих навчань, і на території Республіки Білорусь, і на території Російської Федерації", - розповів Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розпочала масштабні навчання в Чорному морі

Ці батальйонно-тактичні групи продовжують виконувати завдання у Південному військовому окрузі Росії. За даними командування, кожна така група налічує близько тисячі російських військових.

Залужний зазначив, що хоча ці військові й "не стоять з автоматами" під українським кордоном, проте знаходяться у відповідних районах РФ, наближених до України.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що деякі військові все ж поверталися до місць дислокації для голосування на виборах до Державної думи. Але це не означає, що українське командування може "розслаблятися".

У Росії та Білорусі відбулися спільні військові навчання "Захід-2021".

Вони тривали з 10 до 16 вересня. Навчання були на дев'яти полігонах у Росії, в акваторії Балтійського моря та на п'яти полігонах у Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Путін залишив численні армійські батальйони біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути