пʼятниця, 20 квітня 2018 18:34

Путін вже нічого не контролює в Росії — Леонід Швець

Путін вже нічого не контролює в Росії — Леонід Швець
Леонід Швець: Настає момент, коли люди, які звикли, що їхнім життям править "нехай" і вождь, усвідомлюють, що Путін нічим насправді не керує. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Проблема полягає в тому, що Росія живе двома світами. В телевізорі у них великі перемоги, "Крим наш", у Сирії вони всім показали. А є рутинне життя, де Росія - країна охоронців і "мусорів".

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів політичний оглядач Леонід Швець.

"Там всі переконані, що за законом живуть дурні і слабаки. Якщо "не можна", то це комусь, а не мені. Російське "може пронесе" всюди. В Кемерові не пронесло. Це низова Росія, яка живе по бєзпрєдєлу. Вони його сприймають як єдиний можливий спосіб існування. Їхній лідер керується цим правилом у зовнішній політиці. Це дає йому 76 відсотків підтримки. Але це безнадія", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович подав голос із Росії

Своєю експансією Путін захищається, вважає експерт.

"Він щиро вірив, що НАТО могло прийти в Крим. Це чекістська мулька, він такий самий охоронець. У нього скрізь вороги і шпигуни. Вони сподівалися, що за Крим нічого не буде. "Може пронесе". Потім на Донбасі впав Боїнг. На Путіні не було обличчя. Так само, коли його погнали з австралійського форуму Великої двадцятки. Він хотів бути серед інших особливим. Потім були сподівання на Трампа, але не вийшло. Справа з отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Скрипаля стала останньою краплею. Можливість робити картинку, що Путін перемагає всіх на зовнішньому фронті, зникла. Тепер треба робити щось всередині країни. А він не хоче, йому це не цікаво, не знає як. Країна віддана на відкуп своїм пацанам. Та ж Кемеровська область була під Тулєєвим з 1990-х. Ця Росія в мініатюрі показала, що Путін нічого не контролює.

Приїхав у Кемерово і сказав: "Ми тут демографічною ситуацією займаємось, а ви людей палите". Який сенс цих слів? Не псуйте нам показники. Тулєєв вибачається перед ним, а не перед жертвами. Настає момент, коли люди, які звикли, що їхнім життям править "нехай" і вождь, усвідомлюють, що Путін нічим насправді не керує. Ну що він може? Завоювати Монголію? Кому вона треба, якщо дітей немає", - додав Леонід Швець.

Повне інтерв'ю з Леонідом Швецем читайте в журналі "Країна" від 26 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Путін вже нічого не контролює в Росії — Леонід Швець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути