Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 15:46

Путін вніс на розгляд Держдуми кандидатуру прем"єра

Путін вніс на розгляд Держдуми кандидатуру прем"єра
Путін вніс на розгляд держдуми кандидатуру прем"єра - це глава росфінмоніторинга Віктор Зубков, повідомив спікер Гризлов, повідомляють РІА "Новини".

Довідка: Віктор Зубков

Віктора Олексійовича Зубкова можна рахувати одним з членів "пітерської команди" нинішнього глави держави. У 90-х роках він працював в комітеті із зовнішніх зв"язків мерії Санкт-Петербурга, який тоді очолював Володимир Путін. У цю ж команду входить і віце-прем"єр, міністр фінансів Олексій Кудрін, також вихідець з Петербургу.

За даними журналу "Профіль", в жовтні 2003 року Віктор Зубков був одним з небагатьох запрошених на день народження Володимира Путіна.

Весною цього року в ЗМІ вже проходила інформація, що цього року Зубков піде з свого поста голови відомства, нібито у зв"язку з досягненням граничного віку знаходження на держслужбі.

Тоді припускали, що Зубків може незабаром стати членом Ради Федерації. Проте його "двинули" набагато далі.

Віктор Зубков є тестем нинішнього міністра оборони Росії - Анатолія Сердюкова. Ще літом 2001 року Сердюків став заступником керівника управління МНС по Санкт-Петербургу Віктора Зубкова і менше, ніж через півроку змінив Зубкова, коли той переїхав до Москви на пост глави Росфінмоніторинга.

Віктор Зубков народився 15 вересня 1941 року в селищі Арбат Свердловської області.

У 1965 році закінчив економічний факультет Ленінградського сільськогосподарського інституту (економічний факультет). Після цього працював в сільському господарстві Ленінградської області, посідав посади від керівника відділенням до генерального директора об"єднання радгоспів.

Був головою Приозерського міськвиконкому (Ленінградська область) і завідуючим відділом сільського господарства і харчової промисловості Ленінградського обкому КПРС.

У 1989-1991 роках був першим заступником голови Леноблвиконкома, в 1992 - 1993 роках - заступником голови Комітету із зовнішніх зв"язків мерії Санкт-Петербурга.

3 листопада 1993 року був призначений заступником керівника Федеральної податкової служби РФ - начальником Державної податкової інспекції по Санкт-Петербургу.

У 1999 році балотувався на пост губернатора Ленінградської області.

З 23 липня 1999 р. по 2001 р. - заступник міністра РФ з податків.

У лютому 2001 року, у момент створення Росфінмоніторинга, Зубков очолив це відомство.

Кандидат економічних наук, професор.

Нагороджений Орденом "Знак Шани" (1975 р.), "Трудового Червоного Прапора" (1981 р.), "За заслуги перед Вітчизною" четвертого ступеня (2000 р.), медаллю "Ветеран Праці" (1986 р.), почесною грамотою уряду РФ (1998 р.).

Одружений, має дочку.

Зараз ви читаєте новину «Путін вніс на розгляд Держдуми кандидатуру прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути